SEO - Gevonden worden in Google

Wat is een update

"Wat is een zoekmachine update?"

Regelmatig komen we in verband met zoekmachines het begrip "update" tegen. Veelal in combinatie met een van de grootste zoekmachines: Google.

Om goed te begrijpen wat een update nu eigenlijk is, moeten we eerst weten hoe een zoekmachine werkt.

Veel zoekmachines maken gebruik van een database die onderhouden wordt door een programma. Dit programma, het (zoek)algoritme bepaalt aan de hand van een aantal opgegeven waarden, volledig automatisch wat de waardering is die aan een bepaalde pagina gegeven wordt.

In het geval van Google speelt de structuur van links van en naar een pagina een belangrijke rol. Daarnaast worden met hoogwaardige tekstherkennings technieken en andere aspecten pagina's op hun belang en relevantie ingedeeld voor een bepaald zoekwoord (keyword).

Al die factoren en technieken zijn samengebracht in de software van de zoekmachine. Om bepaalde zaken beter te regelen, de resultaten steeds meer te verfijnen en te verbeteren worden aan de software veranderingen aangebracht.

Voortdurend krijgt de software kleinere en grotere aanpassingen. Van de kleinere aanpassingen zult u niet veel merken, ze hebben nauwelijks invloed op het grote geheel. De grotere aanpassingen echter, kunnen voor flinke verschuivingen zorgen die door de enorme hoeveelheid aan datacentra die Google heeft, zeer lang voor sterke schommelingen in de resultaten kunnen zorgen.

Een update is dus niets anders dan een wijziging aan de software die ervoor zorgt dat de resultaten die u krijgt bij een zoekopdracht, hopelijk ten goede, wijzigen.

Voor een gebruiker van een zoekmachine zijn relevante resultaten uitermate belangrijk. Zodra een verslechtering merkbaar wordt, zal men sneller overstappen naar een andere zoekmachine die wel de relevante / betere resultaten laat zien. Vandaar dat er steeds weer opnieuw bekeken wordt hoe deze te verkrijgen zijn, wat tot gevolg heeft dat er nog vele updates zullen volgen.

Websites die zich aan de regels van het spel houden en op de juiste wijze zijn geoptimaliseerd, hoeven zich bij een update niet echt veel zorgen te maken!


Zoekmachine optimalisatie faq's - overzicht

 • Toppositie in de zoekmachines
  Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
 • Wat is een zoekmachine update?
  Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Website promotie wat is dat?
  Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
 • Ik wil gevonden worden op internet!
  De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
 • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
  Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
 • Aanmelden bij zoekmachines
  Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
 • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
  Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
 • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
  Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
 • SEO advies door een expert
  Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
 • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
  Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
 • SEO Tips
  Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? ik wil gevonden worden