SEO - Gevonden worden in Google

Aanmelden zoekmachines

"Aanmelden bij zoekmachines, heeft dat nog zin?"

Naar mijn mening kan het enig juiste antwoord daarop slechts zijn: "Nee"!

Handmatig aanmelden bij zoekmachines

De enig juiste manier als u zich dan toch de moeite wilt getroosten, is uw website handmatig aan te melden. Maar of u daarmee succes zult hebben is zeer twijfelachtig.

Simpelweg omdat het aantal aanmeldingen zo groot is, dat de kans dat uw aanvraag behandeld wordt zeer klein is.

Automatisch aanmelden bij zoekmachines

Als ik de reclame prietpraat van dergelijke programma's eens goed bekijk, worden mijn pagina's probleemloos en zonder veel kosten en moeite aangemeld bij 1.000.000.000 + websites en 5.000.000 zoekmachines. Of iets in die richting.

Knap hoor. Vooral als je bedenkt dat geen enkel programma dit soort zaken automatisch voor je regelen kan. Veel websites en zoekmachines gebruiken een eigen formulier dat beveiligd is tegen dit soort onzin. En dan die aantallen die genoemd worden. Kijk, toen ik 3 was geloofde ik nog in sprookjes, nu niet meer.

Als dergelijke programma's inderdaad het ei van Columbus zouden zijn voor waar het het aanmelden bij zoekmachines betreft, zou dan niet iedereen deze software gebruiken?

Afgezien van het feit of dergelijke programmaatjes nu werken of niet, klever er grote bezwaren aan. De belangrijkste is wel het veelvuldig aanmelden bij steeds weer dezelfde sites / zoekmachines. Na een paar keer een bult aanmeldingen te hebben ontvangen van een dergelijk programma, wat denk u dat een beheerder cq. de zoekmachine met dergelijke aanmeldingen doet en vooral ook met het IP waar de troep vandaan komt?

Juist! Deze wordt op de zwarte-lijst geplaatst en nog erger het zou ook uw website kunnen schaden. Herhaalde onzinnige aanmeldingen zouden ervoor kunnen zorgen dat uw site niet meer opgenomen wordt of in het ergste geval zelfs verwijderd, mocht u reeds opgenomen zijn zonder dat u het wist.

Om maar eens een populaire term te gebruiken:

Seo-progjes maken meer kapot dan u lief is.

Hoe komt mijn site dan wel in de zoekmachines?

Het aanmelden is bij de serieuze zoekmachines niet noodzakelijk. Zij volgen links en het enige dat u hoeft te doen is te zorgen voor een link op een goed bezochte site. De beste garantie dat uw site bezocht gaat worden door een zoekrobot. Opname van uw site is een ander verhaal!

Conclusie:

Het handmatig aanmelden bij link- verzamelpagina's, en als u het echt nodig acht ook het aanmelden bij zoekmachines, heeft echt de voorkeur. Doe het netjes en beschaaft en zorg ervoor dat het relevante pagina's betreft. Ook het plaatsen van een linkje terug op z'n tijd, kan geen kwaad.


Zoekmachine optimalisatie faq's - overzicht

 • Toppositie in de zoekmachines
  Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
 • Wat is een zoekmachine update?
  Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Website promotie wat is dat?
  Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
 • Ik wil gevonden worden op internet!
  De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
 • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
  Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
 • Aanmelden bij zoekmachines
  Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
 • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
  Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
 • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
  Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
 • SEO advies door een expert
  Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
 • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
  Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
 • SEO Tips
  Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? ik wil gevonden worden