SEO - Gevonden worden in Google

toppositie in zoekmachines

Een vraag die ons momenteel veel gesteld wordt is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"

Eigenlijk heel erg logisch, als je de ontwikkelingen van het internet en de continue stijgende online-verkoopcijfers bekijkt.

Was het tot voor kort nog slechts een hype en was het hip om op internet te zijn, al was het maar met een visitekaart-achtige website, nu begint het langzaam tot het bedrijfsleven door te dringen dat het daar niet mee gedaan is. Een website kost geld en is een bedrijfsmiddel om omzet te genereren. Het succes van de website staat of valt met de vraag of deze gevonden worden kan door het publiek.

Veel van de websites die gebouwd werden en worden, ontstaan uit een behoefte om op internet aanwezig te zijn zonder daarover goed geïnformeerd te zijn. Marketingfirma's en nieuwbakken webbedrijfjes stortten zich massaal op het internet en het bouwen van websites voor hun klanten. Met slechts een beperkte kennis van de techniek en de natuur van het internet, maar met veel overbodige bagage opgedaan in de oude media of middels obscure online snel-cursussen.

Veel van de webbouwers ontbreekt het echter aan kennis.

Het gevolg laat zich raden, websites volgepropt met overbodige snufjes in de vorm van javascript, flash, flitsende banners in een schreeuwerige vormgeving, het liefst verstopt in automatisch gegenereerde pagina's voorzien van frames. Pagina's die niet of nauwelijks scoren.

Zoekmachine optimalisatie zoals het niet moet

Snelle jongens spelen daar handig op in en maken misbruik van de ontbrekende kennis bij de bedrijven waarmee zij zaken doen. Aanbiedingen waarbij gegarandeerd topposities in de diverse zoekmachines worden behaald, vliegen je om de oren. De gehele truckendoos wordt opengetrokken om de klant te lokken en voor te spiegelen dat het, als je maar met flappen zwaait, binnen no-time mogelijk is om in de top van de zoekmachines te komen.

Gegarandeerde toppositie in de zoekmachines is niet mogelijk

Veel garanties baseren zich op het behalen van topposities op keywords (zoekwoorden) die (bijna) niemand gebruikt. Onmogelijk lange samenstellingen en zoekwoorden worden bedacht, die bij geen van uw bezoekers op zouden komen om naar te gaan zoeken. Ook schuwt men niet uw website in gevaar te brengen door er allerlei trucjes als verborgen tekst en misleidende redirects op toe te passen.

De werkwijze van de zoekmachines is momenteel dermate verfijnd, dat het niet mogelijk is om een website op een legale wijze in de topposities van de zoekmachines te verkrijgen zonder daarbij in de structuur van de website en de teksten zelf in te grijpen.

Middels ongeoorloofde technieken is het mogelijk een kortstondig resultaat te bereiken. Vroeg of laat wordt de techniek herkent en uw website uit de resultaten genomen. Toch zijn er veel bedrijven die het erop aan laten komen, meer dan u en mij lief is. Bedrijfjes die snel resultaat behalen en de serieuze resultaten naar beneden drukken. Alleen de hoeveelheid die er daarvan actief is, maakt het al onmogelijk om de garantie waar te kunnen maken. Vandaag staan bedrijf X en Y in de top en morgen bedrijf W en Z.

Zoekmachine optimalisatie op de juiste wijze

Om goed gevonden te worden in de zoekmachines is het belangrijk te weten wat de basis voor een succesvolle site is. Goede posities in de zoekmachines kunt u behalen als u: ranke, slanke goed gestructureerde pagina's met veel, zeer veel toegankelijke inhoud aanbiedt.

Middels die grote hoeveelheid goed toegankelijke inhoud biedt u de mogelijkheid om via een breed scala aan zoekwoorden gevonden te worden. Indien een bezoeker op uw pagina dat kan vinden waarnaar hij zocht, of aangenaam verrast is dat er goed bereikbare 'extra' informatie aanwezig is, zal hij eerder geneigd zijn uw aanbod aan producten te overwegen en/of te bestellen.

Nu u weet dat het om inhoud, structuur en de juiste techniek draait, kunt u de sprookjes van een gegarandeerde toppositie met een gerust hart tot het rijk der fabelen verwijzen en zich richten op waar het wel om draait.


Zoekmachine optimalisatie faq's - overzicht

 • Toppositie in de zoekmachines
  Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
 • Wat is een zoekmachine update?
  Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Website promotie wat is dat?
  Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
 • Ik wil gevonden worden op internet!
  De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
 • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
  Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
 • Aanmelden bij zoekmachines
  Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
 • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
  Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
 • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
  Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
 • SEO advies door een expert
  Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
 • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
  Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
 • SEO Tips
  Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? ik wil gevonden worden