Gevonden worden in Google

Het optimaliseren van uw website.

Op het internet, en dan vooral als het gaat om het webdesign, lijkt het soms alleen maar te gaan om "gevonden worden in en door de zoekmachines". Vaak wordt er voorbijgegaan aan een heel belangrijke factor; u die het leest, "de bezoeker".

Ik mag hopen dat u uw pagina maakt of heeft laten maken, voor de bezoeker en niet voor de zoekmachine. Als dat niet het geval is, kunt u nog zo hoog staan en snel gevonden worden, het zal u echter weinig opleveren. De bezoeker is op zoek naar "relevante informatie" en niet naar een met onzin volgepropte pagina, die enkel en alleen bestaat uit trefwoorden en allerlei scriptjes.

Daarnaast is het voor u zaak te weten dat alleen een website u niet verder brengt. Een site, hoe mooi ook, die niet gevonden kan worden door uw klanten is zonde van het geld en alle inspanningen.

Hoe krijg ik mijn site toegankelijk en in de zoekmachines?

Eigenlijk is het heel simpel, zoals we in het voorgaande al even aangestipt hebben, draait alles om de informatie en de wijze waarop die wordt aangeboden.

Zodra u weet hoe die informatie het beste kan worden aangeboden en welke basisregels daarvoor gelden, is de rest weliswaar nog net geen kinderspel, maar zeer beslist ook geen "rocketscience".

Het klinkt wellicht als een cliché maar bedenk daarbij dat het niet vanzelf gaat. Het is hard werken om aan de top te komen. Mocht u dat harde werken liever aan uw eigen zaak besteden, dan kunt u altijd nog een beroep op ons doen.


Gevonden worden - Zoekmachine optimalisatie.

In deze beknopte handleiding geven wij u graag een aantal tips en handreikingen uw pagina gebruiksvriendelijker en beter vindbaar te maken. Voor uw bezoeker en de zoekmachines.

De begrippen die te maken hebben met internet, zoekmachines en vooral de aan SEO / zoekmachine optimalisatie gerelateerde begrippen zijn nog vrij nieuw. De betekenis is niet direct voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor hen die vaker met het onderwerp te maken hebben.

Wij hebben voor u derhalve een woordenlijst samengesteld met begrippen en woorden die met internet en zoekmachines te maken hebben. Webontwerp en SEO woordenlijst

Handleiding gevonden worden in PDF

De beknopte handleiding is nu ook beschikbaar als PDF-bestand: Zoekmachines en gevonden worden.Wij kunnen u helpen met een eerlijk advies bij het optimaliseren van uw internetpresentatie en bespreken graag de mogelijkheden met u, hoe ook uw site gevonden kan worden in de zoekmachines en op het internet.

U wilt meer weten? Ik wil gevonden worden »U vond deze handleiding over "zoekmachine optimalisatie" en "gevonden worden" nuttig?

Een link op uw site helpt om ook anderen ervan in kennis te stellen. Kopieer de volgende code en plaats deze op uw website:

<a href="http://vision2form.nl/webontwerp/gevonden-worden.html" title="Zoekmachines en gevonden worden op het internet. Een beknopte handleiding.">Gevonden worden</a>