SEO - Gevonden worden in Google

SEO basis principes

Het succes van een website hangt meer en meer af van; gevonden worden in de zoekmachines. Dit besef begint langzaam maar zeker ook door te dringen bij het bedrijfsleven.

Was het een aantal jaren geleden nog hip en diende het aanwezig zijn op het internet alleen maar het afgeven van een visitekaartje en een belangrijke sociale funktie in de trand van 'he kijk eens ik heb ook een website', het is voor velen nu een commerciele noodzaak geworden.

De uitgaven op het internet door het winkelende publiek stijgen elk jaar verder en verder. Wil ook uw onderneming daarvan profiteren, dan zal deze op het internet aanwezig moeten zijn en nog belangrijker, uw website moet gevonden worden.

Met de hype ik wil ook op het internet werden en worden talloze sites gebouwd met geen of weinig kennis van zaken.

Marketingbureau's stortten zich massaal op een nieuwe markt met een totaal gebrek aan technische vereisten. Het resultaat daarvan was en is vaak een site met veel grafische elementen, een overdonderende hoeveelheid buttons, banners en hippe kleurtjes. Sites gebouwd met hap-snap elementen zonder na te denken over de consequenties die dit heeft voor een bezoeker. Als het er maar gelikt uit ziet (volgens de heren marketeers).

Het gevolg: lange laadtijden en monsters van websites, die nauwelijks de moeite waard zijn om te bekijken en geen omzet genereren.

Zoekmachine onvriendelijke sites

Sites volgepropt met Flash, java-script, flitsende banners, het liefst nog verstopt in frames en volledig automatisch gegenereerd middels een cms.

Met bovenstaande opsomming hebben we eigenlijk de grootste struikelblokken al behandeld en indien uw site hiervan gebruik maakt en uw website niet gevonden worden kan in de zoekmachines, dient u zich slechts 1 vraag te stellen. Hoe kan het beter?

Zoekmachine optimalisatie om gevonden te worden

Wat is nu het kernpunt van een goede website?

Ranke slanke pagina's met een goede structuur, vol met relevante informatie die op een goede wijze aangeboden wordt.

Heeft uw site dat niet, staat uw html-document vol met overbodige rommel en worden uw sites niet gevonden?

Dan rest er vaak slechts 1 ding: slopen Ja maar... Er is geen maar! Het is zuur om veel geld betaald te hebben voor een website die niet werkt en daar nog eens geld aan uit te moeten geven om hem wel te laten werken.

Gelooft u nu werkelijk dat als uw site niet gevonden wordt, het mogelijk is om zonder iets aan die site en haar techniek zelf te doen, uw site ineens wel gevonden te laten worden zonder allerlei trucjes te gebruiken?

Nee toch!?

Als dat tot u doorgedrongen is, dan kunt u allerlei veel belovende praatjesmakers snel herkennen en de door hen aangeboden diensten op hun waarde schatten. Die is er namenlijk niet!

Zoekmachine optimalisatie - Veel gestelde vragen

Middels een overzicht van de meest gestelde vragen en ons antwoord daarop, trachten wij u een beter beeld te geven van wat Zoekmachine optimalisatie nu eigenlijk wel en vooral ook niet is.

 • Toppositie in de zoekmachines
  Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
 • Wat is een zoekmachine update?
  Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Website promotie wat is dat?
  Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
 • Ik wil gevonden worden op internet!
  De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
 • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
  Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
 • Aanmelden bij zoekmachines
  Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
 • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
  Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
 • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
  Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
 • SEO advies door een expert
  Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
 • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
  Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
 • SEO Tips
  Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? ik wil gevonden worden