SEO - Gevonden worden in Google

SEO ethiek

Bij zoekmachine optimalisatie komt bij mij direct een gedachte naar boven: "Don't do evil" de gedachte, of het motto van Google.

Kort samengevat zou je dit motto kunnen uitleggen als: maak geen gebruik van zoekmachine optimalisatie trucjes.

Ik hoor u al denken: "Yeah right. En al die anderen dan, die gebruiken het wel en kom veel hoger in de resultaten te staan."

Tja, laten we dat dan eens nader bekijken.

Stel: u houdt zich bezig met trucjes (de 'black hat' technieken) of bent van plan dat te gaan doen, waar denkt u dat het stopt?

Uw concurrent maakt gebruik van deze mogelijkheid en u wilt hem graag passeren in de resultaten. Indien u daarbij gebruik gaat maken van dezelfde of ergere trucjes, zal uw concurrent nog meer of echt grove technieken gaan gebruiken om u weer te passeren.

Het eind is zoek.

Laat het daarom aan de zoekmachines over om de zoekmachine spammers aan te pakken.

Bedien u van "ethische technieken" (de 'white hat' technieken) en voeg meer en betere inhoud toe dan uw concurrent doet. Maak deze inhoud goed toegankelijk zodat uw bezoeker ziet dat er veel aandacht en echt vakmanschap aan besteed is.

Bij uw spammende concurrent komen de mensen immers niet veel te weten, er is door hem immers meer aandacht besteed om hoger in de top van de resultaten terecht te komen, dan aan de daadwerkelijk belangrijke zaken. De inhoud, de informatie waar uw bezoeker in eerste instantie naar zocht.

Bezoekers van een met dergelijke methoden geoptimaliseerde website, zullen snel weer verdwenen zijn als hen niet geboden wordt wat zij zoeken.

Bovendien, dient u zich te realiseren dat veel van de inspanningen, zoniet alle, direct te niet gedaan worden als u gesnapt wordt. Een ban kan het gevolg zijn en u kunt van voren af aan beginnen.

Conclusie:

Belangrijk bij zoekmachine optimalisatie is: houdt u aan de regels! En: zorg er voor dat u betere en beter toegankelijke informatie aanbiedt dan uw concurrent!

Zoekmachine optimalisatie - Ethische begrippen:

Doordat deze branch nog vrij jong is en er, elke dag nog, veel nieuwe begrippen bij komen waarvan wij, als vakidioot wel de betekenis weten, maar u wellicht niet, hier een verklaring van de gebruikte woorden in dit artikel.

 • SEO:
  Search Engine Opimization - Zoekmachine optimalisatie
 • White hat SEO:
  Ethisch verantwoorde optimalisatie van websites
 • Black hat SEO:
  Ethisch niet verantwoorde optimalisatie van een website

Voor een uitgebreid overzicht van woorden zie: SEO - Zoekmachine optimalisatie woordenlijst.


Zoekmachine optimalisatie faq's - overzicht

 • Toppositie in de zoekmachines
  Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
 • Wat is een zoekmachine update?
  Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Website promotie wat is dat?
  Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
 • Ik wil gevonden worden op internet!
  De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
 • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
  Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
 • Aanmelden bij zoekmachines
  Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
 • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
  Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
 • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
  Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
 • SEO advies door een expert
  Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
 • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
  Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
 • SEO Tips
  Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? ik wil gevonden worden