SEO - Gevonden worden in Google

SEO Tip - Nofollow op links.

Enkele tips die u kunnen helpen om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Maak geen misbruik van no follow op links, voor SEO doeleinden

Nofollow op links als SEO middel is dom

Via een sociale netwerk site (Stumble Upon) kwam ik niet geheel toevallig terecht op een website die de het gebruik van no follow op links promoot voor SEO-doeleinden. Had hij het bij een beschrijving gelaten die ervoor zorgt dat je niet tot een 'bad neighboorhood' wordt gerekend als je een wat twijfelachtige website beschrijft, dan zou ik me daar nog mee kunnen verenigen.

Maar nee, meneer meent ook meteen maar even het geweldige van nofollow te moeten vermelden om de 'link juice' op je website te controleren.

Een zeer domme actie.

Als je links niet gevolgd wilt hebben door een zoekrobot, dan plaats je ze niet. Als er iets mis is met je structuur, dan grijp je niet naar het middel nofollow maar verbeter je de structuur!

Wat doet 'nofollow'?

Nofollow wordt door Google ondersteund om het mogelijk te maken websites die van twijfelachtig allooi zijn te kunnen beschrijven en zelf niet tot dit achterbuurtje te worden gerekend als je er een link naartoe wilt plaatsen.

Hoe gebruiken domme SEO'ers de 'nofollow'?

Velen denken nog steeds dat het het beste is om zoveel mogelijk links te vergaren om zo belangrijker te worden gevonden door de zoekmachines. Zelf, willen ze echter niets aan waarde weggeven aan de sites waar ze zelf naar toe linken. Je zou eens wat van je waarde kunnen verliezen...

Een uiterst domme redenatie die slechts een voedingsbodem vind onder SEO's die het verhaal niet echt begrepen hebben.

Nofollow breekt het internet

Het internet bestaat uit links. Zonder deze links zou geen enkel document gevonden kunnen worden. Als iedereen nu op de links een 'nofollow' gaat plaatsen, dan wil dus eigenlijk niemand dat de zoekmachine de links gaat volgen en die documenten in de index opneemt. Het tast dus in wezen de natuur van het internet aan.

Kort samengevat:

  • Gebruik 'nofollow' slechts dan, en alleen dan, als het echt nodig is en u een beschrijving geeft van een website waarbij u ter verduidelijking een link wilt plaatsen die u anders niet op uw website geplaatst zou hebben!
  • Is er iets mis met de structuur van de website? Verbeter die dan en ga niet rommelen met 'nofollow'!

Ziet u een zichzelf 'SEO'er' noemend persoon / bedrijf deze methode toepassen om een website te optimaliseren, wees dan op uw hoede!

Gerelateerde artikelen: