SEO - Gevonden worden in Google

SEO Tip - Focus.

Enkele tips die u kunnen helpen om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Focus op belangrijke zaken!

SEO is puur het zo optimaal mogelijk aanbieden van goede content in een zo optimaal mogelijke structuur. Veel wazige verhalen, het navelstaren op PageRank, wollige omschrijvingen, mogelijk werkende trucjes, het misbruik van technieken (zie bijvoorbeeld: nofollow op links) etc.

Allemaal zaken die slechts bijzaak of totaal niet relevant zijn, maar wel afleiden van de kern van SEO.

Komplete fora worden gevuld met gezwets over SEO.

Steeds weer duiken dezelfde vragen op; wanneer is er weer een PR-update?, hoe krijg ik zo snel mogelijk een Pagerank?, moet ik mijn site aanmelden bij de zoekmachines?...

Ook van klanten komt vaak de vraag of ze niet een statistiekje kunnen zien van de rankings die hun website inneemt op een hele waslijst aan keywords.

Waarom? Waarom zou je je kostbare tijd verdoen met het blindstaren op schommelingen in de resultaten, paniekvoetbal omdat de positie 1 of 2 plaatsjes is gezakt en weer gestegen, en weer gezakt ...

Hou de rankings in de gaten, maar doe dat meer op wekelijkse of maandelijkse basis. Als er echt iets aan de hand is, uw resultaten drastisch veranderd zijn, is het in veel gevallen noodzaak iemand in te schakelen / te raadplegen die er meer verstand van heeft.

Maak u liever druk om zaken die u zelf in de hand heeft! Het zoeken naar relevante links en het bijhouden en aanvullen van inhoud voor uw website bijvoorbeeld!

SEO-tip: Focus op belangrijke zaken!

Gerelateerde artikelen: