Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Geschiedenis glas en spiegels

Glas

Glas

Glas is waarschijnlijk al net zo oud als de aarde zelf. Het kan ontstaan bij hoge temperaturen zoals .... Glas geschiedenis »»

Spiegels

Spiegels

Spiegels werden reeds lang voor de mens het maken van glas ontdekte gebruikt. Gemaakt van metalen ....Spiegel geschiedenis »»

Antiek spiegels op maat

Antiek gemaakte spiegel

Door het spiegelglas met chemicalien te behandelen, worden spiegels gemaakt die antiek lijken. Ze vertonen vlekken en beschadigingen alsof de spiegel uit grootmoeders tijd stamt. Terwijl het gewoon een nieuw gefabriceerde spiegel is.

Het patroon en de hoeveelheid vlekken is per spiegel verschillend. Dit komt doordat als het corrosie-proces eenmal gestart is, er geen zekerheid is over het uiteindelijke resultaat.

Antiek spiegelglas is verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins.

Onze collectie!

Wij voeren momenteel antieklook / antiek spiegelglas van 2 producenten in 4 verschillende uitvoeringen.

Antiek color, een antiek gemaakte spiegel met grijze en gouden vlekken en Italiaans Antiek met donkere grijze en zwarte vlekken en 1 met een craquelé patroon.

Antiek color

Het antiek color spiegelglas is verkrijgbaar in blank (4mm dik) en brons (6mm dik) en de platen hebben een maximale afmeting van 2550 x 3210 mm.

Italiaans antiek

Het Italiaans antiek spiegelglas (4mm dik) wordt met de hand gemaakt en is daardoor in een beperkte afmeting verkrijgbaar. De platen zijn maximaal 1220 x 2400 mm.


De mogelijkheden zijn legio. Vraag het ons, wij geven u graag advies.

Antiek look spiegels op maat

Antiek spiegel voorbeelden »