SEO - Gevonden worden in Google

SEO Mythen - Misvattingen over Zoekmachine optimalisatie.

Mythen zijn vaak hardnekkig en moeilijk geheel en al te doen verdwijnen. Niet in de laatste plaats omdat ze de nare gewoonte hebben overal op te duiken. Door een gebrek aan kennis ontstaat een vacuum dat gevuld wordt met giswerk en 'het zou wel eens kunnen zijn' uitspraken. Veel van dergelijke uitspraken worden, mits maar vaak genoeg herhaald, graag als waarheid aangenomen.

SEO Mythen:

 

Een hoge PR is het belangrijkste voor een website

PR - Page Rank is tot op zekere hoogte belangrijk voor de samenstelling van de uiteindelijke resultatenlijst die u bij een zoekopdracht te zien krijgt. Het is echter slechts een klein deel van het waarderingssysteem - Google's algoritme.

Keer op keer wordt verkondigd dat een zo hoog mogelijke PR belangrijk is voor uw positie in de zoekresultaten (ook wel SERPS). Dit is een misvatting. Het totaalbeeld dat Google van uw pagina heeft, is de uiteindelijke waardering (lees positie) die uw pagina zal behalen.

Page Rank wordt eens in de 3 maanden opnieuw berekend

Doordat de in de Google Toolbar getoonde Page Rank slechts 1x in de zoveel tijd (ca. 3maanden) wordt ververst, heeft men deze periode ook aangehouden als zijnde de periode waarop Google de PR van een pagina zou berekenen.

Niets is echter minder waar. PR is een dynamisch gegeven en wordt voortdurend aangepast. Alleen niet in de groene balkjes die u en ik zien. De daadwerkelijke PR is daardoor naar alle waarschijnlijkheid anders dan die die u ziet.

Google heeft inmiddels het PR-systeem losgelaten (geeft het niet meer weer)!

Google heeft in al haar wijsheid besloten het exacte aantal pagina's dat naar die van u verwijst verborgen te houden.

Het commando dat u in de zoekbalk kunt ingeven link:www.example.com (waarbij www.example.com) natuurlijk vervangen dient te worden door een echt domain) geeft nog slechts een afspiegeling van het juiste aantal.

Een zoekopdracht bij Yahoo of MSN levert u meer resultaten op, wilt u echter een beter overzicht hebben, zoekt u dan op de domeinnaam in Google.

Meta-tags hebben geen waarde meer

In tegenstelling tot wat velen u willen doen geloven hebben Meta-tags nog steeds een bepaalde waarde.

Daarbij heb ik het natuurlijk niet over de honderden zelfverzonnen tags, maar over die die werkelijk belangrijk zijn:

Jarenlang zijn deze misbruikt om de positie van de site in de zoekresultaten te verbeteren.

Ze hebben nog steeds waarde voor de zoekmachines, alleen anders dan u misschien denkt en hoeveel waarde en in welke mate deze de positie van uw site beïnvloeden is niet duidelijk. Wel is te zeggen dat de meta-tags 'description' en 'keywords' nog gebruikt worden. Zorg er dus voor dat deze bij de inhoud van de pagina passen!

SEO wordt door velen (de black hats) bedreven om ten kosten van alles en iedereen een zo hoog mogelijke positie te bereiken. Sinds bekend werd dat Google de waarde van pagina's berekend aan de hand van hoeveel links er naar een pagina toe gaan en hoeveel deze er zelf heeft naar sites van derden, probeert men deze te manipuleren.

Een hardnekkige mythe, die zelfs schade kan toebrengen aan de site in kwestie, is die dat uitgaande links teveel waarde van de website weggeven.

Ja zelfs het door Google geïntroduceerde "nofollow", wat zoveel zeggen wil als 'niet volgen van deze link', wordt graag toegepast om vooral maar geen waarde weg te geven.

Het is correct dat een deel van de waarde van een pagina, middels een link naar een andere pagina, wordt doorgegeven. Maar aangezien dat niet bepalend voor de positie van die pagina is in de zoekresultaten, hoeft u zich daar ook geen zorgen over te maken.

Het gevaar dat in dergelijke indianenverhalen schuilt is het ondermijnen van de natuur van het internet. Het internet bestaat immers dankzij de links die van de ene pagina naar de andere verwijzen!

Vision2form zelf heeft méér dan 500 links naar pagina's van anderen en toch doen we het zéér goed in de zoekresultaten!

SEO keurmerk

Steeds weer komen we keurmerken tegen die pretenderen het goed met u voor te hebben. Keurmerken die niets zeggen en geen solide basis hebben. Tot op de dag van vandaag 'donderdag 26 maart 2009' bestaat er géén seo keurmerk met ook maar enige waarde. Pas dus op voor bedrijven die een dergelijk keurmerk aanbieden!

We schreven deze text 6 jaar geleden (het is nu 30 april 2015) en er is nog steeds GEEN erkend SEO keurmerk wel legio schimmige bedrijfjes die doen voorkomen alsof zij een keurmerk hebben. Pas daar mee op!

Zie ook:

SEO is moeilijk moeilijk

Veel SEO'ers schermen ermee, SEO is zóóó moeilijk. Je moet er, zo las ik op de site van een zichzelf 'meester' noemende SEO'er, zelfs een TU-studie voor gevolgd hebben.

Onzin! Men wil u doen geloven dat het moeilijk is. Men wil een 'schemerige' sfeer creëren om u vol bewondering naar ze te laten opkijken. Feit is, dat het een specialisme is, dat ook u kunt leren. Met een paar simpele basisprincipes komt ook u al een heel eind.

Natuurlijk kunt en doet u niet alles zelf, net zo goed als dat u zelf geen brood gaat bakken, de planten in uw tuin kweekt, glas maakt etc. Daar hebben u en ik helemaal geen tijd voor. Ieder zijn vak zeggen we dan maar. Maar één ding hebben al deze werkzaamheden gemeen; U kunt ze ook zelf leren!.

Laat u dus niet wijsmaken dat het allemaal zo 'moeilijk' 'moeilijk' is. En als iemand u dat op de mouw tracht te spelden, bedenk dan dat deze zogenaamde SEO experts vaak zelf niet weten hoe eea. echt in elkaar steekt en het U dus ook nooit fatsoenlijk kunnen uitleggen.

Een goede SEO'er weet waar hij over praat en kan u helder en simpel de basisprincipes uiteenzetten!

Ontmasker SEO mythen met logica

Veel SEO mythen kunt u zelf als 'mythe ontmaskeren' door logisch na te denken over de structuur en de opbouw van het internet. Voor sommige heeft u wat meer informatie nodig, die wij u beslist niet willen onthouden. ;)



Zoekmachine optimalisatie faq's - overzicht

  • Toppositie in de zoekmachines
    Een veel gestelde vraag is; "Hoe kom ik in de top van de zoekmachines terecht?" of "Kunt u mij een toppositie garanderen?"
  • Wat is een zoekmachine update?
    Regelmatig wordt er melding gemaakt of gesproken over een update, maar wat is dat nu eigenlijk?
  • Website promotie wat is dat?
    Veelal wordt gedacht dat het promoten van een website zich slechts beperkt tot "SEO" of "Zoekmachine optimalisatie". Niets is echter minder waar. Het is een zeer breed pakket aan maatregelen die ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt.
  • Ik wil gevonden worden op internet!
    De meest gestelde vraag op zoekmachineoptimalisatie gebied is wel de vraag: "Ik wil gevonden worden op internet, hoe doe ik dat?"
  • Mijn Flash-site toch gevonden laten worden!
    Steeds meer pagina's worden in Flash gemaakt. Flitsend, trendy en hip. Echter gevonden worden ho maar. Google kan er niets mee. Hoe maak ik een Flash site dan toch vindbaar?
  • Aanmelden bij zoekmachines
    Veel vragen richten zich op het 'aanmelden bij zoekmachines'. Maar: "heeft aanmelden bij zoekmachines nog wel zin?"
  • Zoekmachine optimalisatie wedstrijd
    Een SEO wedstrijd kan ons veel leren over de werking van de zoekmachines. Maar: "Is een zoekmachine wedstrijd 'zoekmachinespam of sport'?"
  • Zoekmachine optimalisatie en de ethiek
    Hoe zit het met optimalisatie van een website en de ethiek? Of: Wat is ethisch verantwoord bij SEO?
  • SEO advies door een expert
    Bestaat er wel iemand die echt een SEO expert is en volgens de ethiek werkt?
  • SEO Basics - Zoekmachine optimalisatie - De basis van SEO
    Om te begrijpen wat SEO inhoud (of in zou moeten houden) moeten we terug naar de basis, hoe werkt het internet? En wat is het principe daarvan en dus ook van een zoekmachine?
  • SEO Tips
    Enkele tips om uw website te optimaliseren en zo beter gevonden te worden.

Serps - Zoekmachines en de resultaten

Zoekmachine updates:


Ook uw site gevonden laten worden? Ik wil gevonden worden