Nieuws over spiegels en glas

Spiegelwand dansschool Solution Zaandam

Lange spiegelwand dansschool in loods


wand loods met stalen staanders
Soms komt je uitdagingen tegen waarvan je denkt "dat is een behoorlijke klus".

Deze was er zo een in die categorie. Een enorme klus die zeker 3 dagen in beslag zou gaan nemen.

In een bedrijfspand komt een nieuwe dansschool en aan een hele lange wand, maar liefst 19 meter, moet een spiegelwand komen.

Het pand is een typisch voorbeeld van de bouw voor loodsen, een stalen frame met betonnen muren er tussen geplaatst. Dit levert al direct een probleem op als je een vlakke wand nodig hebt. De stalen staanders steken behoorlijk ver uit de muur, in dit geval maar liefst meer dan 14cm.

De tussenruimtes zullen dus met een op maat gemaakt regelwerk moeten worden opgevuld zodat aan de voorzijde een strakke vlakke wand ontstaat waarop de spiegelwand gemonteerd kan worden.
wand loods opgevuld met regelwerk
Het regelwerk wordt opgebouwd uit balken van 5x7,5 cm en vastgezet met hoekankers. We hebben gelukkig een handige Harry in de familie die als timmerman bij dit soort zaken van wanten weet en ons precies kan vertellen hoe ea. het beste gemaakt kan worden. De balken worden gefixeerd met een groot aantal ankers wat voldoende stabiliteit geeft aan de wand en een mogelijke beweging tot een minimum beperkt.

Stuk voor stuk worden de balken op maat gezaagd, voorzien van hoekankers en vervolgens in de vakken geplaatst. Op de laminaat vloer liggen de liggers en daarop worden de staanders geplaatst om als laatste hiertussen de bovenliggers te plaatsen.osb-plaat op het regelwerk voor de spiegelwand
Het regelwerk wordt tot slot voorzien van osb-plaat waardoor een vlakke en veilige ondergrond ontstaat om de spiegelwand op te monteren.

Achter de spiegelwand is immers een behoorlijke ruimte. Mocht er onverhoopt iemand tegen de wand aanvallen en 1 van de panelen zou breken, zou deze door kunnen schieten als er geen versteviging achter het paneel zit. De osb-plaat zorgt dus en voor stabiliteit en voor veiligheid.

Na het plaatsen van het profiel, worden de spiegels geplaatst en dit is dan het eindresultaat:
spiegelwand dansschool zaandam


spiegelwand zaandam dansschool

No comments

The author does not allow comments to this entry