Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Geschiedenis glas en spiegels

Glas

Glas

Glas is waarschijnlijk al net zo oud als de aarde zelf. Het kan ontstaan bij hoge temperaturen zoals .... Glas geschiedenis »»

Spiegels

Spiegels

Spiegels werden reeds lang voor de mens het maken van glas ontdekte gebruikt. Gemaakt van metalen ....Spiegel geschiedenis »»

Spiegelwand op maat gemaakt

maatwerk spiegelwanden

In danszalen, fitness-ruimten en oefenruimtes kunnen komplete wanden of delen daarvan voorzien worden van spiegels.

Het plaatsen van een spiegelwand kan door middel van verlijmen of plaatsing in een spiegelprofiel. Het laatste heeft de voorkeur, niet in de laatste plaats vanwege het gemakkelijk vervangen van een paneel bij breuk.

Veiligheid

De panelen worden voorzien van een veiligheidsfolie (dit voorkomt uiteenvallen in grote scherpe delen bij breuk) en geplaatst in een spiegelprofiel.

Voor plaatsen waar extra veiligheid geboden is, denk bijvoorbeeld aan een kinderkamer, kunnen wij de panelen volledig verlijmen op een onderplaat.

spiegelprofiel

Spiegelprofiel

De panelen worden in een spiegelprofiel geplaatst. Een aluminiumprofiel aan de bovenzijde en aan de onderzijde, direct op de vloer of op een plint.

Hierbij is het van belang dat de muur glad en recht is.

Verlijmen

Verlijmen van de spiegels is een optie indien het plaatsen in een profiel niet of slecht toepasbaar is. Het heeft wel als nadeel dat de spiegels niet meer (heel) kunnen worden verplaatst. Bovendien is bij breuk van 1 van de panelen, het risico groot dat tijdens het verwijderen daarvan, een van de ernaast gelegen panelen beschadigd.

Voorbeelden spiegelwand ».

Géén standaard maten! U geeft de afmeting, gewenste vorm en bewerking op en wij maken uw spiegel op maat!

U wilt graag een spiegelwand laten plaatsen? offerte aanvragen »

Spiegelwand voor fitness, danszaal of oefenruimte

Grote spiegels op maat