Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Tip!

Sluit de verwarmingsset aan op de hoofdschakelaar van uw badkamerverlichting. Hierdoor wordt de spiegel direct bij binnenkomst opgewarmd. Bovendien bespaart u op deze wijze op het stroomverbruik.

spiegel met verwarmingselement

De spiegel­verwarming is uiterst eenvoudig aan te brengen op de achterzijde van uw spiegel en kan rechtstreeks op het lichtnet worden aangesloten.

Zoekt u aub. een passend formaat uit. In de folie mag niet geknipt worden!

Waarom beslaat een spiegel - waarom vormt zich condens op glas?

Lucht kan als deze warm is meer waterdamp bevatten dan koude lucht. Denk maar eens aan de klamme hitte in de zomer en de droge vrieslucht in de winter.

Er vormt zich condens op glas en een spiegel beslaat omdat het oppervlak kouder is dan de lucht. De lucht koelt op het koelere glas of de spiegel af en kan niet meer zoveel water bevatten. Buiten zou het dan gaan regenen en binnen slaat het vocht als kleine druppeltjes op het glas neer.

Het is dus simpelweg een 'natuurkundige wet' die ervoor zorgt dat glas en/of de spiegel beslaat.

Afwasmiddel in plaats van een spiegelverwarming?

Veel "grootmoeders" tips raden het gebruik van een afwasmiddel aan om de spiegel condensvrij te houden. Deze tip stamt uit een tijd, dat we geen spiegelverwarming hadden en bovendien de spiegels geproduceerd werden met een sterkere laklaag. De moderne produktie van spiegels is gebonden aan strenge milieu-eisen en maakt deze wat kwetsbaarder voor zuren en chemische middelen. Gezien het feit dat u als burger nog middelen mag gebruiken, die industrieel gezien al lang verboden zijn, voor het 'huis, tuin en keuken' gebeuren raden wij een dergelijke gebruik af.

Niet alleen zou het gebruikte afwasmiddel de laklaag aan kunnen tasten, bovendien blijft er op deze wijze een vettige laag achter op de spiegel, waaraan vuil veel sneller zal hechten. U moet de spiegel dus veel vaker schoonmaken.

Stroom besparen bij het gebruik van een spiegelverwarming

Tip! Sluit de spiegelverwarming aan op de lichtschakelaar van de badkamer. Hierdoor wordt de spiegel niet continue verwarmd en bespaard u stroom.

Spiegelverwarming in de douche

De normale spiegelverwarmingselementen mogen NIET in de douche gebruikt worden!!

Voor het gebruik van een verwarmde spiegel in de douche, bieden wij een 24volt verwarming aan. Wij adviseren u graag welke spiegelverwarming het meest geschikt is voor uw situatie.

U heeft nog geen spiegel? Ook die leveren wij, zowel design als ook: spiegels op maat

Spiegelverwarming, geen beslagen spiegel meer.

Spiegels op maat

Spiegelverwarming - geen beslagen spiegel