Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Tips:

Naast een uitgebreid assortiment spiegelverwarming geven wij algemene tips, een korte beschrijving voor de montage en een antwoord op de vraag:

Welke spiegelverwarming past het beste bij mij?

Spiegelverwarming - Keuze

Welk verwarmingselement is geschikt voor uw situatie?

Er zijn nogal wat merken en afmetingen beschikbaar en ook nog eens de keus tussen 220volt en 24volt. Maar welke spiegelverwarming is nou geschikt voor u?

Om u op weg te helpen hebben we hier een aantal vuistregels die wij zelf hanteren voor u opgeschreven.

220 volt of 24 volt?

badkamer zones
Klik voor een vergroting

Allereerst is het belangrijk om te weten of er een 220volt element geplaatst mag worden. Daarvoor is internationaal een aantal afspraken gemaakt. Om uw veiligheid te waarborgen, is de badkamer ingedeeld in zones.

Op nevenstaande afbeelding ziet u de zones. In de direkte omgeving van stromend water, zoals bij het bad, is zone 1. Tot op 60 cm afstand daarvan is zone 2 en de rest valt onder zone 3.

In zone 1 mag uitsluitend een element van 12 of 24 volt worden gebruikt waarbij de transformator zich buiten dat gebied moet bevinden. Het element moet voldoen aan tenminste IP45.

In zone 2. mag een element van 220 volt worden gebruikt mits het tenminste voldoet aan IP44.

Spiegel met spiegelverwarming onder de douche

In dit geval mag u dus voor bijvoorbeeld een spiegel onder de douche slechts een 24 volts spiegelverwarming gebruiken die is weggewerkt achter de spiegel en waarbij de transformator daarbuiten geplaatst dient te worden.

Spiegelverwarming voor een spiegel boven de wastafel

Voor een spiegel boven de wastafel kan gebruik gemaakt worden van een 220 volts element. Mits deze spatwater dicht is, wat voor alle elementen geldt die wij u aanbieden.

Hoe is de situatie bij u thuis?

Vochtigheid en ventilatie ruimte

Belangrijk om te weten is dat een spiegelverwarming uw spiegel niet te snel en niet hoger mag verwarmen dan ca. 50°

 • Zeer vochtige ruimte:

  Is uw badkamer niet voorzien van een goede mechanische ventilatie en zijn de muren na het douchen drijfnat? Dan heeft u in ieder geval een zéér krachtige spiegelverwarming nodig die indien mogelijk de gehele achterzijde van de spiegel bedekt, als er al überhaupt enig effect bereikt kan worden.

  Ons advies:

  Laat een installateur uw badkamer eens bekijken op de mogelijkheid de ventilatie te verbeteren.

  Als spiegelverwarming adviseren wij u op z'n minst de spiegelverwarming VDE maar geven géén garantie dat uw spiegel niet geheel of gedeeltelijk toch beslagen blijft.

  Mocht toepassen / verbeteren van de mechanische ventilatie geen optie zijn en wilt u toch een condensvrije spiegel dan is een Infrarood verwarming in een spiegel wellicht een geschikt alternatief voor u.

  Zeker ook als het daarbij een sauna, zwembad of ruimte met een stoomcabine betreft.

  Deze spiegel vormt spiegel en verwarming voor uw badkamer in één. Hierbij beslaat uw spiegel zeer zeker niet indien ingeschakeld. Bijkomend voordeel is de zeer aangename warmte.

 • Normale condensvorming:

  Onder normale condensvorming verstaan wij het licht beslaan van de spiegel.

  Ons advies:

  Kan er genoeg van de spiegel bedekt worden en is de spiegel licht beslagen (er vormen zich geen druppels die van boven naar beneden over de spiegel lopen) dan kunt u prima uit de voeten met een spiegelverwarming van Europe.

  Het beste resultaat verkrijgt u door zoveel mogelijk van de spiegel aan de achterzijde te bedekken met verwarmingsfolie. Is de ruimte echter beperkt door ophangsets, verlichting etc. dan is een element met een hoger wattage zoals de spiegelverwarming VDE aan te bevelen.

Mocht u er niet helemaal uitkomen, neemt u dan contact met ons op, dat kan telefonisch: 0316 544487 of middels een email: info@vision2form.nl

IP norm

De IP-codering op elektrische apparaten is een aanduiding voor de mate van beveiliging van de constructie van apparatuur tegen schade door gebruik in een "risico volle omgeving" en tegen gevaar voor de gebruiker van de apparatuur.

De IP aanduiding is internationaal genormaliseerd in de norm IEC 60529. De IP-aanduiding heeft twee cijfers, het eerste geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen aan, het tweede de beschermingsgraad tegen vocht.

Voorbeeld: een apparaat met de aanduiding IP 54 is een stofbestendig en spatdicht toestel.

Beschermingsgraad tegen aanraking en binnendringende voorwerpen

Eerste cijfer
IP Bescherming tegen: Betekenis
0X Geen bescherming
1X Grote voorwerpen Bescherming tegen toevallige, oppervlakkige aanraking met de hand. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 50 mm
2X Middelgrote voorwerpen Bescherming tegen aanraking met de vinger. Aanraakveilig enkel voor meetapparaten. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 12 mm
3X Kleine voorwerpen Bescherming tegen aanraking met een werktuig. Aanraakveilig enkel voor meetapparaten. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 2,5 mm
4X Spitse voorwerpen Bescherming tegen aanraking met een werktuig. Beschermd tegen aanraking met een draad. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm
5X Stofbescherming Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Geen volledige bescherming tegen stof maar wel voldoende om de goede werking niet te hinderen.
6X Stofvrij Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof.

Beschermingsgraad tegen vocht

Tweede cijfer
IP Beschermingsgraad Betekenis
X0 Geen Geen bescherming
X1 Drupdicht Type I Geen schade indien onderhevig aan verticale druppels
X2 Drupdicht Type II Geen schade indien druppels vallend onder een hoek van 15°
X3 Spatdicht Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder een hoek -60° tot 60°
X4 Plensdicht Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek
X5 Sproeidicht Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek
X6 Waterbestendig Geen indringing indien bespoten (100 l/min) onder eender welke hoek
X7 Dompeldicht Geen water indringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m)
X8 Waterdicht Blijft bruikbaar onder water onder opgegeven omstandigheden
X9 Vochtigdicht Blijft bruikbaar bij een vochtigheidsgraad van meer dan 90% of besproeien onder hoge druk

U heeft nog geen spiegel? Ook die leveren wij, zowel design als ook: spiegels op maat

Spiegels op maat

Online winkel met spiegels en spiegelverwarming