Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Halspiegel modern met gezandstraalde afbeelding

Halspiegels en Garderobe spiegels

TIPS

Een halspiegel is naast een funktioneel element (u kunt nog snel even kontroleren of u zo wel de straat op kunt) zeker ook een decoratief element.

De keuze en wijze van plaatsing hangt af van uw wensen en het gebruik van de spiegel. Op vragen als: Waar plaatst u een halspiegel, waar moet u op letten bij de aanschaf van een halspiegel? - geven wij hier een antwoord.

 • Wat is de funktie van de halspiegel?

  Bepalend voor de grootte van de spiegel is haar funktie. Wilt u haar gebruiken als 'decoratief' element of is het de bedoeling uw uiterlijk nog snel even te kontroleren / u op te maken, voor u naar buiten gaat?

  • Halspiegel als funktioneel element

   Indien de spiegel als funktioneel element wordt gebruikt, is het aan te bevelen een ronde of rechthoekige halspiegel te kiezen. De spiegel mag niet te klein zijn in formaat of vorm, u zou er dan slechts delen van uw gezicht in kunnen zien.

   Daarnaast dient u ook rekening te houden met de lengte van uw huisgenoten die er gebruik van zullen maken.

   • Hoe bepaalt u simpel en snel het geschikte formaat?
    Gezicht en opmaak

    Hierbij laat u alle huisgenoten 1 voor 1 tegen een muur plaats nemen. Laat hen rechtopstaand recht voor zich uitkijken, u zet nu met een potlood een streepje op de muur die overeenkomt met de plaats van de ogen (de ooghoogte). Dit herhaalt u voor iedereen, ook voor uzelf.

    De hoogte van een geschikte halspiegel is nu simpel te bepalen door ca. 20cm bij de afstand tussen de onderste- en bovenste streep op te tellen. Bij gelijke lengte geldt dat de hoogte van de halspiegel minimaal 20cm zou moeten bedragen.

    U heeft nu het 'blikveld' bepaald waarin iedereen voldoende van zichzelf zal zien om te controleren of het haar nog wel goed zit.

    Totale verschijning

    Voor een spiegel waarin u zichzelf van top tot teen kunt zien gebruikt u het best een halspiegel van minimaal 1.50m die op niet meer dan 4 á 5 cm vanaf de vloer wordt geplaatst.

    Ook hier telt u iets bij de lengte op. Nu nemen we de langste persoon in huis en tellen bij zijn/haar lengte ca. 5cm op.

    De minimale breedte die u het beste aanhoudt is ca. 30cm

  • Halspiegel als decoratief element

   Decoratieve spiegels bestaan er in vele vormen en maten, met of zonder lijst, sommige zijn ware kunstwerkjes op zich. U kunt ze zelfs op maat laten maken.

   Voor een lange gang, of de trap vanuit de gang naar boven kunt u zelfs meerdere spiegels in dezelfde vorm gebruiken. De herhaling van een vorm versterkt haar en geeft een wel heel bijzonder effekt.

   Voor het decoratieve gebruik van een spiegel in de hal gelden eigenlijk geen regels alleen die van uw eigen smaak. Maar toch voor de zekerheid nog een paar tips hierbij.

   Grote halspiegels plaatst u het beste aan het eind van de gang (mits hiervoor ruimte is). Hierdoor wordt de indruk gewekt dat de gang nog veel langer is. Bedenk echter wel dat het niet verstandig is een spiegel te plaatsen als er direkt zonlicht op schijnt, de binnenkomst kon wel eens verblindend zijn.

Halspiegels in de online shop »

Spiegels op maat

Online winkel met spiegels en spiegelverwarming