•  

Meer info

Wil je meer weten over de serie 'Jong talent' of je aanmelden?

Neem dan contact met ons op en wellicht staat er binnenkort een leuke beschrijving en een link naar je pagina op deze site!

Maybelline Broekhuijsen - Vuelo ms alto - Een cd met sfeervolle pianomuziek

Haar nieuwste CD "Vuelo ms alto" met sfeervolle pianomuziek is net uitgebracht. De CD is te beluisteren en bestellen via "haar site".

- Jong Talent -

"Een podium voor (jong) talent, gepassioneerd en creatief". Wij bieden aan (jonge) ontwerpers, mensen met een creatieve geest, of simpelweg zij die gepassioneerd bezig zijn met expressie - vormen van kunst, de kans bij een breder publiek onder de aandacht te komen.

Het spits werd afgebeten door:
Maybelline. Een bezige bij op het gebied van creatief en gepassioneerd bezig zijn. Ze speelt piano, heeft net een eigen CD uitgebracht en...

Maybelline Broekhuijsen

Maybelline Broekhuijsen

Maybelline, een echte duizendpoot.

Een volwassen vrouw in de bloei van haar leven, altijd bezig met van alles en nog wat.

Om er achter te komen wat haar nu echt beweegt, wat de bron van haar creativiteit is, hebben we haar een paar vragen gesteld.

Hallo Maybelline, wij tween hebben al kort kennisgemaakt, maar vertel eens wat over jezelf. Wat beweegt je en wat doe je?

"Hoi Tonnie, ja hoe zeg je dat nou, wie ben ik? Ik denk dat ik dat het beste kan vertellen door te omschrijven wat ik eigenlijk doe. Ik ben grafisch ontwerpster en heb een eigen bedrijf. Waar ik me ook helemaal in kan uitleven is het schilderen en beeldhouwen, maar dat zie ik eigenlijk ook als deel van mijn werk.

Muurschildering volgens Grieks motief.

Bijvoorbeeld het ontwerpen van de vorm van een reklamebord of het maken van muurschilderingen (samen met Wil Heij) horen daarbij.

Vroeger gaf ik biologieles, ik heb biologie gestudeerd, maar het creatieve werk bleef me trekken, het geeft me een heerlijk gevoel met de dingen die ik graag doe ook in mijn werk bezig te kunnen zijn".

Met welke dingen ben je nu vooral bezig?

"Ruim 2 jaar geleden ben ik begonnen pianomuziek te schrijven, ik ben er sindsdien door gegrepen, het laat me niet meer los, elke dag ben ik ermee bezig. Als kind heb ik pianomuziek leren spelen van noten, maar meer dan dat deed ik niet".

"Pianospelen is tijd voor mezelf, het geeft me heel veel voldoening! Af en toe schilder ik nog wel en ben ik vooral intensief bezig met andere creatieve dingen: beeldhouwen (organische vormen), fotograferen, meubels ontwerpen, portretten maken (op papier en in klei)".

CD pianomuziek Tierras Azules - Maybelline Broekhuijsen.

Wat betekent muziek en het schrijven / componeren voor je?

"Muziek maken is voor mij een manier om gevoelens van me af te spelen. Als iets me raakt komt er daarna zeker een nieuw stuk...
En dat gebeurt nogal eens... elke twee weken heb ik wel een nieuw nummer.

Met mijn eerste cd's ben ik niet echt naar buiten getreden, de opnames waren technisch niet goed genoeg; met de cd 'Tierras azules' wel, en de laatste, 'Vuelo ms alto', heeft in oktober 2003 het licht gezien".

Vertonen die andere uitingen overeenkomsten?

"De dromerige, wat melancholieke sfeer van mijn muziek vind je terug in mijn schilderijen. De blauw-groene kleuren, de zee, de meeuwen, het gevoel dat er meer is dan het afgebeelde.
Ik hou van de zee, de wijdte, de vrijheid, de rust en de zeemeeuwen. Hou ervan aan de rand van een land te zijn, ik woon ook aan de rand van een stad.
Ik ben net bezig met een lied over de zeemeeuw, nadat ik op vakantie een meeuw zag vechten tegen de wind. Ik zing het in het Portugees, ik vind dat een bijzonder mooie taal, volg er sinds kort lessen in".

Buste - Maybelline Broekhuijsen.

Heb je naast al die dingen die je doet nog wel tijd om voor jezelf, ik bedoel dus voor je plezier, te schilderen en beeldhouwen?

"Af en toe schilder ik nog wel, mijn kinderen bijvoorbeeld met hun muziekinstrument, spelend bij de zee. Of een opdracht, laatst vroeg iemand die een gedicht had gemaakt of ik daarbij een schilderij wilde maken. Ik wil nu een schilderij maken waarin ik mijn muziek en de zee kombineer. Portretten in klei maak ik de laatste tijd ook weer in opdracht".

Maybelline, dank je dat je wat over jezelf kwijt wilde en ik wens je heel veel succes en plezier met de dingen die je doet.

Tonnie, fijn dat ik wat mocht vertellen over mezelf. Bedankt en tot ziens!

Breng een bezoek aan haar site:
"Maybelline Broekhuijsen"