•  

Meer info

Wil je meer weten over de serie 'Jong talent' of je aanmelden?

Neem dan contact met ons op en wellicht staat er binnenkort een leuke beschrijving en een link naar je pagina op deze site!

- Jong Talent -

"Een podium voor (jong) talent, gepassioneerd en creatief".

Wij bieden aan (jonge) ontwerpers, mensen met een creatieve geest, of simpelweg zij die gepassioneerd bezig zijn met expressie - vormen van kunst, de kans bij een breder publiek onder de aandacht te komen.

Graag stellen wij aan u voor:

martine

Martine Mussies, zij leeft voor de (klassieke) muziek. De hoofdredactrice en oprichtster van jongerentijdschrift Encore! Magazine begon op 7-jarige leeftijd in het kinderkoor Multiple Voices waarmee ze 5 cd's vol liedjes (met een hoepeltje erom) volzong. Zingen bleef ze doen en ze schopte het daarmee zelfs tot bij de Nationale Reisopera.

Maar spelen & schrijven.... dat is waar haar hart ligt.

Martine's eerste instrument (na de blokfluit....) was piano en die bespeelt ze nog steeds regelmatig: in solo-optredens, kamermuziek of als pianosoliste met het Strijkersensemble van het CMD te Valkenswaard. Ook trad ze met haar piano op in Veronica's tv-programma "Vooroordelen" en studeerde ze een jaar piano bij Joop Albracht aan het conservatorium in Tilburg.

Pianospelen vindt ze heerlijk, maar verreweg de meeste uren in haar dag gaan momenteel op aan haar cello, waarmee het liefde op het eerste gezicht was. Ze heeft les van Frank v/d Berg en speelt alles van barok tot rock, zowel alleen als in een trio, strijkkwartet of orkest. Aan het muziekschoolorkest te Veldhoven is ze zelfs zo verslaafd dat ze er een speciaal project aan wijdt, getiteld: Gestolde Tijd.

Haar grote liefde -naast de cello- is Nico Dezaire, componist&violist. Ze speelt in al zijn orkesten & ensembles en composities van hen samen (zoals het house-/hardcore stuk "At the Party") worden uitgegeven bij De Haske Publications en daar ook op cd opgenomen.

Zelf speelt Martine een stukje Mozart op de cd "Position 2" van Nico Dezaire (ook bij De Haske) Ťn een stukje onvervalste rock samen met beste vriendin Karin en band Supernatural op hun nieuwste album.

martine

Daarnaast volgt ze 3 studies: musicologie (waarbij ze ook student-assistent is) en Russisch aan de Universiteit Utrecht en een deeltijdopleiding conservatorium aan de Schumann Akademie.

Naast het schrijven van artikelen, houdt Martine lezingen (onder andere in het Concertgebouw), is ze vaste columniste van het tijdschrift Mens&Melodie, bouwt ze websites voor bevriende muzikanten (zoals het Valerius Ensemble), doet ze onderzoek voor de European String Teachers Association en ontwerpt ze computer- gestuurde diapresentaties, onder andere voor Het Brabants Orkest.

Door al haar muzikale projecten werd ze gekroond tot CosmoGIRL! of the Year. Naast haar eigen projecten, helpt ze ook vaak bij projecten van bevriende muzikanten, zoals Cecily Lock en Ralph Meulenbroeks.

Meer weten over Martine? Surf dan eens naar haar eigen site op www.martinemussies.com