Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Bijzondere spiegels:

Maatwerk spiegels
Halspiegel GEO Decorset vierkant

Interieur design Tips

Decoreren met spiegels

Spiegels kunnen uitstekend als decoratief element gebruikt worden. Niet alleen het ruimtelijk effect dat ermee bereikt kan worden maakt een spiegel zo bijzonder, (een spiegel vergroot de ruimte en voegt extra licht toe) een spiegel heeft nog steeds iets mysterieus.

De plaatsing is uitermate belangrijk voor het effect dat u wilt bereiken. Er zijn vier uitgangspunten:

1. Het ruimtelijke effect.

Als u een ruimte breder wilt laten lijken, plaats dan de spiegel op een van de muren van het smalle gedeelte. U zou zelfs kunnen overwegen op beide tegenoverelkaar liggende muren een spiegel te plaatsen. Doe dit echter niet bij érg smalle ruimten, de weerspiegeling over en weer zorgt dan voor een heel erg onrustig beeld.

Bij een ruimte die langer moet lijken plaatst u de spiegel aan de korte wand.

Voor een ruimtelijk effect geldt één belangrijke regel;
- Gebruik spiegels van een passend formaat!

2. Het belichtings effect.

Een ruimte krijgt door toevoeging van een spiegel een betere verspreiding van het licht. Donkere hoeken of een totale ruimte, kunnen door het plaatsen van een of meerdere spiegels op de juiste plaats beter belicht worden.

De aanwezigheid van daglicht speelt hierbij een cruciale rol. Zorg ervoor dat de spiegel op een wand wordt geplaatst waar het daglicht op valt. Liefst géén direct zonlicht!

Tip: Kijk eerst waar het daglicht het meest voorhanden en gedurende de dag het langst aanwezig is. Nu u weet welke wand geschikt is, kunt u voor u een grote spiegel gaat plaatsen, met een klein (handzaam) model bepalen waar deze het gewenste effect heeft, door de spiegel over de wand te schuiven totdat u de juiste plaats gevonden heeft.

3. Het decoratieve element.

Het spelen met licht en reflectie is op zich al een extra decoratief element. Voeg daar nog een bijzondere vorm aan toe en u heeft een geweldig decoratief element. Spiegels zijn er in vele maten, vormen en kleuren. Om hiermee echt iets bijzonders te verkrijgen is dus niet zo moeilijk.

Wij onderscheiden daarbij 3 variaties:

 • De blikvanger;
  een spiegel van formaat / bijzondere vorm die direct in het oog springt.
 • De herhaling;
  een aantal (2 of 3) kleinere spiegels in een groep geplaatst.
  Het herhalen van een vorm versterkt de indruk.
 • Het accent;
  een spiegel die een bepaald gedeelte van de kamer, een plant,
  een accessoire of een bijzonder uitzicht weerspiegelt c.q. accentueert.
sfeerplaatje moderna6 wandspiegel

Tip: Plaats voor een deel van de spiegel een bijzondere plant of object en laat daar een zacht licht op schijnen. Een bijzonder sfeervol effect is het resultaat. Ook kaarsen geplaatst in groepen van verschillend formaat en/of kleur, of een kandelaar, geeft 's avonds bij gedimt licht een romantische sfeer.

4. Het functionele element.

Het meest bekend als functioneel element is de spiegel in de badkamer. Maar ook passpiegels, make-up spiegels etc. hebben als uitgangspunt de specifieke functie.

Belangrijk hierbij is dat de spiegel moet voldoen aan de functie die u haar wilt geven.
Kies voor een badkamerspiegel de vorm die u wilt, houdt daarbij echter rekening met haar functie, zorg ervoor dat de spiegel groot genoeg is en het spiegelglas helder.

Tip: Heeft u een heldere en lichte badkamer, probeer dan eens een "bronskleurige" spiegel.

Voor een passpiegel geldt: u moet datgene van uzelf kunnen zien wat u wilt zien. Zorg er dus voor dat deze niet te klein en niet te smal is.

Spiegels op maat

Online winkel met spiegels en glas