Nieuws over spiegels en glas

Het Kraanspoor wint de Glass Award 2008

Kraanspoor, winnaar Glas award - GlassTec 2008Langs de kade van de Noordelijke IJ-oever staat één van de weinige overblijfselen van de rijke havengeschiedenis van Amsterdam: het Kraanspoor van de oude NDSM werf.

Het eens zo trotse spoor voor de kranen van de werf, werd omgebouwd tot een in het oog springend gebouw. Het ontwerp van OTH Architecten is prachtig voorbeeld van hedendaagse industrieele vormgeving. De immense glazen gevel (een klimaatgevel met te openen ramen), is gemaakt door Brakel Atmos uit Uden.

Het toepassen van vlakglas op deze wijze, de bereikte transparantie en bijzondere vormgeving, maken het gebouw tot een terechte winnaar van de Glass Award 2008.

Jury motivatie:
Het Kraanspoor is een in het oog springend gebouw dat oud en nieuw, renovatie en herbestemming in zich verenigt. De totale transparantie maakt het gebouw zowel overdag als 's avonds tot een icoon op de Noordelijke IJ-oever, een historische locatie die volop in ontwikkeling is.'

'Naast staal en beton speelt glas een prominente rol en daarmee is Kraanspoor een expliciet voorbeeld van de mogelijkheden van vlakglas dat, op deze manier door OTH Architecten toegepast, heeft bijgedragen aan de samensmelting van industrieel erfgoed en hedendaagse architectuur.


Glass award - GlassTec 2008

De Glass Award


De Glass Award is een initiatief van de Glas Branche Organisatie, de overkoepelende organisatie van werkgevers in de vlakglassector.

De prijs werd op 23 oktober tijdens de Glasstec in Düseldorf uitgereikt aan Ferdinand van Dam van OTH Architecten.

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.