Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Bijzondere spiegels:

Maatwerk spiegels

Interieur design Tips

Interieur design stappenplan

Eindelijk is het dan zover, u bent het zat, die rommelige kamer zonder uitstraling, alles moet anders, het interieur moet veranderen en gauw ook!

Na eindeloos wikken en wegen, wilt u aan de slag. De mouwen opgestroopt! Maar dan komt het; waar moet ik beginnen, hoe pak ik het aan?

Iedereen probeert u zijn of haar visie, ideeën hoe een ruimte moet worden vormgegeven, als de enig juiste op te dringen. Hetzij via de media of goedbedoeld advies van een kennis of familielid.

Bepaal 1 ding: U HEEFT UW EIGEN SMAAK EN STIJL!

Het enige dat u bij het vormgeven van uw ideeën niet dient te vergeten is dat het inrichten van uw huis, het vormgeven van uw ideeën iets is dat moet groeien en dat nooit volmaakt zal zijn.

"Uw eigen smaak en stijl moet groeien, tot ontwikkeling komen. Durf nieuwe uitdagingen aan te gaan, heb lef, maar bovenal: volg uw gevoel. Het zegt u of een bepaalde stijl bij u hoort en zorgt ervoor dat u zich ook daadwerkelijk thuisvoelt in uw (nieuwe) omgeving." T. Lubbers

Misschien kan het onderstaande stappenplan u daarbij helpen.

Het stappenplan

1. BEKIJK DE RUIMTE DIE U WILT INRICHTEN EN BEPAAL HAAR FUNCTIE.

Vraag u daarbij af: is de ruimte te groot of te klein? Is hij te smal of te breed? Is het plafond te hoog of juist te laag? Is er genoeg licht (natuurlijk of kunstmatig)? Wie gebruikt de ruimte en hoe?

Al deze vragen geven u een beeld hoe de ruimte moet worden vormgegeven en ingericht.
Door te begrijpen hoe de ruimte gebruikt wordt, kunt u hem functioneel inrichten.

Een smalle ruimte wordt optisch vergroot door gebruik te maken van lichte kleuren, het plaatsen van één of meer spiegels en een goede belichting. Onthoudt: lichte ruimten lijken groter!

Begin bij het inrichten van een ruimte altijd bij de basis: de vloer, de wanden en het plafond! Na het vormgeven van de basis kunt u beginnen met het inrichten daarvan.

2. LAAT ZIEN WIE U BENT!

Begin met het decoreren van de ruimte met iets persoonlijks, of het nu een meubelstuk, een tapijt of karpet, uw favoriete schilderij of uw lievelingskleur is. Als u een succes van uw ontwerp wilt maken, moet u iets persoonlijks aan het interieur toevoegen.

Wat u verder ook gaat doen, zorg ervoor dat dit de basis is - uw uitgangspositie.
Hierna kunt u stap voor stap stukken aan uw inrichting toevoegen die passen bij de gekozen stijl.

Het eindresultaat moet een uiting zijn van uw persoonlijke smaak.

3. GEEF DE RUIMTE ÉÉN PUNT WAAR DE AANDACHT NAAR UITGAAT!

Elke ruimte zou één dominant element moeten hebben. Dit zorgt voor rust en orde. Teveel aandachtspunten en accessoires in een ruimte geven u een gevoel van onrust en wanorde. De ruimte mist elke samenhang en oogt saai.

Denk bijvoorbeeld aan een openhaard of schouw, een kunstvoorwerp, of een prachtig uitzicht.

4. VERHOUDING EN PROPORTIE.

De verhoudingen die elementen tot elkaar hebben en de afmetingen daarvan spelen een belangrijke rol in het ontwerp van uw interieur. Felle kleuren, grote patronen en objecten met een grove structuur lijken groter dan objecten met lichte kleuren, kleine patronen en een fijne structuur. Groot en pompeus meubilair zorgt ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Kleine meubelstukken en accessoires in een grote ruimte zorgen ervoor dat de ruimte nog groter wordt en de meubels kleiner lijken.

Alle afmetingen en proporties van de ruimte en die van de daarin geplaatste stukken moeten in verhouding met elkaar zijn, anders zal het eindresultaat rommelig en onsamenhangend zijn. Een ruimte waarin u zich niet behaaglijk voelt.

5. BRENG KLEUR IN UW LEVEN!

Kleuren hebben de eigenschap een ruimte snel en bovendien relatief goedkoop een andere uitstraling te geven dan welk ander accessoire of meubelstuk. De kleuren die u kiest bepalen hoe de ruimte wordt gezien.

Of u nu kiest voor verf of behang, u moet er een goed gevoel bij hebben.
De meubels en accessoires moeten hierbij passen en dit gevoel versterken. Alles wat hier niet bij past zou u moeten verwijderen! Géén uitzonderingen maken!

Het kleurenpalet dat u kiest is bepalend voor de uitstraling van uw interieur.
U kunt een "koele" omgeving maken door veel wit en blauw te gebruiken of juist een "warm" gevoel creeëren door zonnige en diepere kleuren zoals donker-geel, oranje en grijsgroen te gebruiken. Rust schept u met verschillende tinten groen en bruin, waarbij rood juist weer een gevoel van rusteloosheid geeft.

Onthoudt: Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken, lichte kleuren geven een gevoel van ruimte.

6. VERLICHTING BEPAALT DE SFEER!

Een belangrijk onderdeel van het interieur is de verlichting. Afhankelijk van het gebruik van de ruimte dient de verlichting daaraan aangepast te worden. Licht heeft meerdere functies. Het schept sfeer en het zorgt ervoor dat u voldoende licht heeft om te werken. Dit heeft alles te maken met de opstelling van de meubels, de hoeveelheid daglicht die in de ruimte aanwezig is en de sfeer die u wilt bereiken. Met licht kunt u spelen.

Met het goed verlichten of belichten van het interieur kunt u een nieuwe sfeer oproepen. U kunt de ene plek iets accentueren en de andere juist verzachten, waardoor u als het ware een nieuwe omgeving creëert.

Laat u hierover bij een vakman voorlichting geven. Zij kunnen u helpen een goed verlichtingsplan op te stellen.

7. BEPAAL UW BUDGET.

Stel voor uzelf vast wat u ongeveer wilt uitgeven en houdt u daaraan!. Maak een kostencalculatie en vergeet niet daarbij wat extra te reserveren voor het onverwachte.

Veel succes!

Spiegels op maat

Online winkel met spiegels en spiegelverwarming