Voor vragen en een persoonlijk advies staan wij u vanzelfsprekend ook graag telefonisch te woord.

0316-544487

Bijzondere spiegels:

Maatwerk spiegels

Interieur design Tips

Montage / plaatsing van spiegels

Het plaatsen van een spiegel, of spiegelwand is aan een aantal regels gebonden.

Een spiegel, ook als deze geschikt is voor vochtige ruimten, dient te kunnen "ademen". Dwz. dat er achter de spiegel ruimte is zodat deze kan ventileren. Een spiegel die volledig is vastgelijmd op de wand en waar géén lucht bij kan, kan op den duur vochtvlekken (corrosie) gaan vertonen.

Bij een spiegel zonder lijst is het verstandig een speciale bevestigingsset te gebruiken. Wilt u de spiegel toch verlijmen, gebruik dan altijd speciale spiegellijm. Breng deze in stroken van boven naar beneden op de spiegel aan. Zorg dat er zo'n 5 tot 10 cm ruimte tussen de lijmbanen zit.

Bij een spiegelwand, verdient het aanbeveling om de spiegel te plaatsen in spiegelprofielen.
Langs de boven- en onderzijde van de spiegel wordt een profiel geplaatst waar de spiegelpanelen in worden geschoven. Op deze wijze hangt de spiegel vrij van de wand en kan voldoende ventileren.
Ook hier geldt; liever niet verlijmen. Als het echt niet anders kan, monteert u de spiegel dan op de hierboven beschreven wijze.

Bij zéér grote oppervlakken spiegelglas, raden wij u aan een speciaal veiligheidsfolie te gebruiken. Deze folie wordt aan de achterzijde van het glas aangebracht en voorkomt het uiteenvallen van de spiegel bij breuk. Let wel! De spiegel kan nog steeds breken, hij zal bij breuk echter niet meer uitelkaar vallen en een risico op letsel verkleinen.

Tip: Laat u vooraf goed informeren door de vakman! En schakel deze bij grote projecten altijd in. Ga hier niet zelf mee aan de slag!

Spiegels op maat

Online winkel met spiegels en spiegelverwarming