Spiegels op maat gemaakt

U wilt een kleine, grote, ronde, rechthoekige of speciaal gevormde spiegel, met of zonder lijst?

Onze specialiteit is maatwerk, wij maken uw spiegel op maat en bezorgen hem bij u thuis. Offerte aanvragen.

Wij bezorgen door heel Nederland, delen van België en Duitsland!

Geschiedenis glas en spiegels

Glas

Glas

Glas is waarschijnlijk al net zo oud als de aarde zelf. Het kan ontstaan bij hoge temperaturen zoals .... Glas geschiedenis »»

Spiegels

Spiegels

Spiegels werden reeds lang voor de mens het maken van glas ontdekte gebruikt. Gemaakt van metalen ....Spiegel geschiedenis »»

Van vlakglas tot spiegel

silica-zand

Vlakglas (float):

Bij het smelten van de oerelementen zand (73%), kalk (9%), soda (13%) en magnesium (4%), ontstaat bij een temperatuur van ca. 1500°C, vloeibaar glas.
In zijn meest pure vorm stroomt het langzaam in de smeltoven op een laag vloeibaar tin. Gezuiverd van elke verontreiniging dikt het daarop bij ca. 1000°C langzaam in tot floatglas, de basis van alle speciale glasproducten.

silo

Ook GEHARD GLAS is van oorsprong floatglas. Het harden gebeurt via een bepaalde thermische behandeling van het basis-product, waardoor het vijfmaal zo sterk wordt als ongehard glas van dezelfde dikte.
Daarnaast is het veel beter bestand tegen temperatuurverschillen dan conventioneel glas. Bovendien valt het in geval van breuk, uiteen in vele kleine korrels met stompe kanten.

oven

Door deze bijzondere eigenschappen inzake de bescherming en de veiligheid, wordt het veel toegepast in zowel de transport- als de bouwsector. Voorbewerkingen zoals o.a. zeefdrukken, buigingen, gaten, uitsparingen en randbewerkingen, kunnen de functionaliteit van het glas nog verder verhogen.

GELAAGD GLAS bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een elastische kunststoffolie (pvb). De uiteindelijke verbinding tussen folie en glas ontstaat in een autoclaaf, onder hoge druk en temperatuur. De folie zorgt ervoor, dat bij breuk de stukken glas blijven kleven aan deze pvb-laag.
Dit verschaft een pakket essentiële eigenschappen, waaronder het verminderen van verwondinggevaar door glasscherven, dus veiligheid (safety) en de beglaasde opening blijft gesloten, dus beveiliging (security).

tinbad

Spiegelglas:

Een spiegel is een glasplaat (floatglas; hetzij gelaagd/gehard of normaal) die aan de achterzijde is voorzien van een zilver- en een laklaag. Het zilver word op de glasplaat aangebracht door het "op te dampen", een zeer specialistisch werk. In nederland zijn slechts een paar fabrieken die dit kunnen. De laklaag dient om de zilverlaag tegen verwering en krassen te beschermen.

glasplaat

Spiegels zijn leverbaar in diverse kleuren waarbij vrijwel steeds het gekleurde glas voor de kleur van de spiegel zorgt. Naast de normale en gekleurde spiegels zijn er ook nog kunstmatig geoxideerde spiegels, de z.g. antiek spiegels. Dit zijn spiegels die met opzet zijn geoxideerd door de zilverlaag met een zuur te behandelen, waardoor deze een bepaald vlekkenpatroon vertonen.

Spiegels op maat

Design spiegels en spiegelverwarming