SEO - Webdesign nieuws 2009

Nieuws archief 2009

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Parocom uit Google gegooid na cloaking - Kort SEO nieuws (24 maart 2009)

Parocom gebruikt cloaking als dé SEO-techniek en wordt gebanned.

Via Voelspriet werd er melding gemaakt van een Cowboy op SEO-gebied, de firma Parocom. Zij zouden middels vage technieken hun klanten op hoge posities in Google kunnen plaatsen.

Een korte blik op de bewuste teksten en de daarbij genoemde websites van klanten waarop de techniek zou zijn toegepast, gaf mij geen erg goed gevoel over de handelswijze.

Al sinds jaren, zo schrijft men op een pagina bij Parocom, maakt men gebruik van een 'raamwerk' techniek die het mogelijk maakt websites op hoge posities te krijgen die daar eigenlijk niet thuis horen.

Deze techniek die niets meer en niets minder is dan cloaking is niet toegestaan, zie cloaking volgens Google. Bij Parocom denkt men daar anders over:

Sommigen vragen zich wel eens af: "Is het niet illegaal wat jullie doen?" Het antwoord is duidelijk: 'nee'. Sterker nog, het is zelfs niet 'op de rand van het toelaatbare'. Onze techniek maakt feitelijk gebruik van een imperfectie, die in alle zoekmachines zit.

Een imperfectie? Eerder het simpele feit dat Google niet alles en iedereen opspoort en bestraft. ;)

En dat het niets "illegaals" is hebben we nu wel gezien. Een ban voor de website van Parocom, is het gevolg van het geknoei.

Tevens was onmiddelijk een teruggang in de resultaten van de websites van haar klanten te bemerken. Velen zakten van de eerste pagina weg tot ergens in 'niet meer te vinden'.

Tot slot wil ik u deze zin die ik vond in de bewuste teksten en die sterk op mijn lachspieren inwerkte, niet onthouden:

Wij adviseren site-eigenaren daarom ook om nooit iemand in je site iets te laten veranderen of toevoegen; het nut van optimaliseren is minimaal, de techniek is achterhaald, toegevoegde scripts zijn vaak niet controleerbaar, enzovoorts.

De techniek is niet achterhaald, sterker nog het is enig juiste vorm van optimalisatie van websites en wij boeken er elke dag zeer goede resultaten mee.

Als u in de toekomst een bedrijf mocht tegenkomen dat niets aan uw website wil veranderen (tenzij die perfect is), dan weet u nu dat u er het best met een grote boog omheen gaat. ;)

SEO Nieuws archief 2009

SEO Nieuws