SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

SEO Keurmerk, misbruik van vertrouwen - Kort zoekmachine nieuws (4 feb. 2008)

SEO Keurmerk misbruik door keurmerkhouder

Naar aanleiding van een discussie over een nieuw SEO keurmerk en de waarde die men daaraan kan hechten, schreven ik een paar dagen geleden nog dat een SEO keurmerk niet bestaat en een schijnveiligheid geeft, is het na een korte zoektocht onder de met trots het nieuwe 'keurmerk' presenterende houders al gelijk raak.

Een keurmerk-houder past openlijk zoekmachinespam toe!

Na zoeken op 'SEO Keurmerk' in Google, kom ik een vermelding tegen van een webdesigner in Noord Holland. Niets bijzonders eigenlijk, zo op het eerste gezicht.

Maar, even later zie ik zelfs een keurmerkhouder die de naam van Google misbruikt in zijn eigen domeinnaam. Fraai is dat, Google geeft miljoenen uit om een merk te registreren en dit bedrijf schendt ongegeneerd het merkrecht en het handelsrecht. Bij nader onderzoek blijkt het bovendien ook nog eens exact dezelfde pagina te zijn als die van de webdesigner in Noord Holland.

Duplicate content en misbruik van merknamen voorkomt blijkbaar niet dat je een 'keurmerk' mag voeren.

Het verwondert mij eigenlijk helemaal niet en het zal zeer zeker niet bij slechts 1 enkel incident blijven.

Ergerlijk aan dit soort zaken is niet alleen dat wederom het vakgebied SEO in een kwaad daglicht komt te staan, maar ook middels dergelijke 'keurmerken' getracht wordt niet keurmerkhouders gelijk te stellen met 'de kwade jongens'. Immers, het doel van een dergelijk keurmerk is, aan te geven dat zij degenen zijn die het wel goed met u voor hebben en een ieder die een dergelijk keurmerk niet heeft .... enfin, vult u zelf maar aan.

Zolang er niets geregeld is en er géén officieel orgaan is dat met goede initiatieven komt en een deugdelijk keurmerk uitgeeft, is een keurmerk voerend bedrijf per definitie al verdacht. ;)

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws