SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Sekko blijkt een kinderspelletje - Kort zoekmachine nieuws (6 mrt. 2007)

Nieuwe zoekmachine Sekko.nl - Een kinderspelletje

De komkommertijd en het gebrek aan werk, noodzaakte Netters en haar partners tot het opzetten van een hoax om toch maar weer even de aandacht op zich te vestigen. Deze keer door een fake zoekmachine op te zetten.

Schadenfroh meldt men zelfs mij op het verkeerde been gezet te hebben, ja zelfs 'eringeluisd'. Wel, lezen is blijkbaar niet de sterkste kant van de kleuterklas op netters en zoals men in het eerste artikel over de vermeende zoekmachine kan lezen, is mijn reactie er een van vrij kritische aard. En ja het klopt, ik heb de heren zelfs per email om een reactie gevraagd. Die kwam natuurlijk niet. Maar het bewuste emailtje werd toch maar liever niet opgenomen, want daaruit zou mijn kritische standpunt tov. deze 'nieuwe' zoekmachine kunnen blijken.

Ipv. naar de feiten te kijken, het kritische artikel en de email, vindt men het belangrijker om kinderlijk te gaan zitten gniffelen over een hoax die het domweg niet gehaald heeft. Verder dan op Webwereld, waar de artikelen de laatste jaren toch al veel aan kwaliteit ingeboet hebben, kwam de grap niet.

Hieronder dan maar het emailtje dat ik verzond naar de heren van 'Sekko' met de vraag om opheldering:

Geachte heer Takens,

De nieuwe zoekmachine Sekko heeft mijn interesse als webdesigner en seo.

In uw persbericht en op uw website stelt u een 'betere' zoekmachine te hebben ontwikkeld, gezien het feit dat u 'marktleider' wilt worden, en de uitspraak die u doet over het testrapport.

Heeft u daadwerkelijk zoveel betere zoekresultaten?

Een vraag die ik mijzelf natuurlijk ook reeds gesteld heb en derhalve een kort onderzoek ingesteld. Wat blijkt?! Bij zoekopdrachten naar bijvoorbeeld 'webontwerp' en onze bedrijfsnaam 'vision2form' zijn de resultaten nagenoeg gelijk aan die van Google.

Daarnaast zie ik ook nog eens 'adword campagnes' van Google naast de resultaten verschijnen, terwijl u zich toch ergert aan de dominantie van deze zoekmachine. Met het plaatsen van Adwords sponsort u Google en vanzelfsprekend ook uw eigen bedrijf. Ware het niet beter geweest daar Yahoo ads of zelfs helemaal geen ads te plaatsen?

U ziet, ik stuit op zaken die zich niet goed laten rijmen. Middels een kort artikel op mijn website geef ik op de ontwikkelingen in de zoekmarkt mijn eigen visie weer. Zo ook op uw zoekmachine. Vanzelfsprekend zal een reactie uwerzijds, welke ik zeer op prijs stel, worden geplaatst.

Mag ik u hierbij dan ook uitnodigen op deze email en het artikel te reageren?

Als aanvulling dan nog het stukje op voelspriet.

Tja, jammer, men heeft net de klasse niet om het verder te schoppen dan het kringetje waarin nu voor journalistje wordt gespeeld.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws