SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Nieuwe Nederlandse zoekmachine Sekko.nl een eendagsvlieg - Kort zoekmachine nieuws (5 mrt. 2007)

Nieuwe zoekmachine Sekko.nl - Een eendagsvlieg

Dat zoekmachines big business zijn, weten we allemaal, blijkbaar is het ook het nederlandse bedrijf 'Sekko Media' opgevallen en hopen zij met de introductie van een nieuwe zoekmachine, een deel van de markt voor zich op te kunnen eisen.

Sterker nog, zij hebben zich als doel gesteld; marktleider te worden.

In een door Sekko zelf uitgevoerde enquête onder 500 test-gebruikers, zou naar voren komen dat 65 pocent de resultaten van Sekko beter vindt dan die van Google. Zij stellen zelfs dat 80 procent Sekko verkiest boven MSN en dat 93 procent liever Sekko gebruikt dan Ilse.

Voorts weet het bedrijf nog te melden dat de ontwikkeling van de technologie achter de zoekmachine ruim twee jaar heeft gekost en dat deze zou bestaan uit taalherkenning en algoritmes.

Bullshit

Pretentieuze 'bullshit' en zelfverheerlijkende marketing. Bekijken we de zoekresultaten van Sekko en leggen daar de resultaten van een zelfde zoekopdracht in Google naast blijkt dat deze voor 99,9% overeenkomen met die van Google.

Sterker nog, naast de zoekresultaten die zo overgenomen lijken te zijn van Google, vertonen zij ook nog eens Google's advertenties.

Een eenvoudige zoekopdracht brengt de waarheid onmiddelijk aan het licht.

Daarnaast de zoekresultaten van Google:

Jammer, een betere zoekmachine zou een welkome aanvulling zijn geweest.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws