SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Microsoft plant overname Yahoo? - Kort zoekmachine nieuws(4 mei 2006)

Plant Microsoft een over- of deelname in Yahoo?

Volgens een artikel in "The Wall Street Journal" waarin anonieme bronnen worden geciteerd, overweegt Microsoft de aanschaf van een groot deel van de aandelen van Yahoo.

Volgens deze bronnen is een factie binnen Microsoft aan het lobbyen voor de overname van een deel van Yahoo, maar liggen de plannen daarvoor momenteel in de ijskast.

De marktwaarde van Yahoo in aandelen wordt momenteel geschat op 45 miljard dollar. Volgens VNUnet's Tom Sanders zou Microsoft daar een flink bedrag bovenop moeten betalen alvorens een overname zou worden goedgekeurd.

Een complete overname lijkt, gezien Mircrosofts beleid waarin grote overnames niet passen, onwaarschijnlijk. Ze zou daarnaast, zonder de goedkeuring van de belangrijkste aandeelhouders zelfs niet kunnen plaatsvinden.

Zelfs een aliantie met Yahoo zou waarschijlijk geen echt wereldschokkende verschuivingen teweeg brengen in de positie die Google momenteel inneemt op de zoekmachinemarkt, het zou de verhoudingen hoogstens interessanter kunnen maken.

Ook na forse investeringen zijn beide partijen er 'zelfstandig' niet in geslaagd op de voorsprong van Google in te lopen. Wellicht hoopt men bij Microsoft zo de woorden van 'Steve Ballmer' alsnog gestand te kunnen doen. Hij beloofde vorig jaar aan Google 'de totale vernietiging'. Zie: Entering the warzone.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws