SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

DMOZ door redakteur op grote schaal misbruikt - Kort zoekmachine nieuws (7 okt. 2006)

DMOZ redakteur misbruikt haar positie

DMOZ kent een ongekende aantrekkingskracht voor mensen met een 'tweede' of zelfs 'derde' agenda. Op grote schaal en openlijk misbruik maken doen er niet veel, zij houden het bescheiden en zorgen ervoor niet al te veel op te vallen. 1 echter, maakt het wel héél erg bont.

Plotseling stijgen in de rankings

Het gebeurt wel eens dat een bepaalde website ineens boven komt drijven op bepaalde termen en in een branche, waar het daarvoor niet of nauwelijks te vinden is. Als een dergelijke site zich op hetzelfde pretendeerd bezig te houden als de activiteiten die wij ontplooien, valt dat natuurlijk op. In zo'n geval stel ik altijd een onderzoek in om te weten hoe dat komt, wellicht gebruiken ze een techniek die wij ook zouden kunnen toepassen. Mits deze geoorloofd is natuurlijk.

Wat schetst onze verbazing als blijkt dat de eigenaar van de site, een DMOZ-redakteur blijkt te zijn en zij haar eigen site blijkbaar zo belangrijk vindt dat deze maar liefst 59 vermeldingen heeft in diverse categorieen en zelfs in daaronder behorende sub-categorieen.

Melding van misbruik wordt niet gehonoreerd

Melden wij reeds eerder het misbruik van DMOZ door één van haar redakteurs waarop verder totaal niets werd ondernomen, hij is immers nog steeds redakteur, deden wij ook nu weer een melding hiervan. Ook hierbij is tot op heden, de melding is inmiddels bijna 1 maand geleden gedaan, totaal geen actie ondernomen.

Veel van de vermeldingen betreffen daarnaast ook nog eens pagina's die slechts letterlijk overgenomen citaten en schriftstukken bevatten. Een voorbeeld: in de categorie Nederlands/Maatschappij/ Religie_en_Spiritualiteit/Spirituele_Leraren/ Thomas_%c3%a0_Kempis/ heeft zij een vermelding die naar een pagina linkt waar slechts een citaat te vinden is. Waar is daarbij de regel dat een dergelijke pagina niet opgenomen mag worden in acht genomen?

Juist! Nergens. En zo zijn er legio pagina's die blijkbaar wel héél er belangrijk zijn, te vinden.

Waar anderen veel werk besteden aan de inhoud van hun website en die van originele inhoud voorzien en die nimmer een verwijzing verkrijgen omdat zij afgewezen zijn om welke reden dan ook, plaatst deze redakteur zelfs zéér kleine onzinnige delen van haar site in diverse categorieen.

Maar, blijkbaar mag dat. Want zoals gezegd, er is nog steeds niets ondernomen na een melding hiervan en zelfs niet na hiervan op Voelspriet melding te hebben gemaakt. Zoekt u maar eens op: ka tinka hesse link. net (spaties verwijderen!).

En helaas is dat niet alleen zo voor de nederlandse afdeling, ook voor diverse buitenlandse afdelingen komen meer en meer negatieve berichten over de eens zo machtige en lovenswaardige Open Directory. Van kleine spammertjes die misbruik maken van hun positie tot openlijke aanbiedingen van bedrijven die het redakteurschap hebben 'gekocht' van redakteuren die toch niets meer voelen voor het bijhouden van hun categorie.

Veel van deze berichten zullen berusten op ergernis van mensen die geen vermelding verkregen, maar de hoeveelheid aan mensen die, serieus mogen worden genomen en er kritiek op uiten, neemt hand over hand toe.

Als op deze wijze omgesprongen wordt met een directory die nog steeds door Google van belang wordt gevonden, wordt het tijd dat Google haar visie daarover bijstelt en de directory "als een heet ijzer" laat vallen.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws