SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

DMOZ redacteur met een bijsmaak - Kort zoekmachine nieuws (24  juli 2006)

Ja ja, dan ben je ineens DMOZ-redacteur, lache joh....

Een bloedhekel heb ik eraan, mensen met een opgeheven vingertje over anderen, die 'stout stout' spammen dat het een lieve lust is, bekijk je de figuren dan eens wat nader, blijkt dat dat zuiver op de graat toch wel véél te wensen overlaat.

In een sectie waarin zwaar gespammed kan worden, een sectie waar veel SEO'ers graag hun vingertjes in zouden willen begraven, blijkt nu een dergelijke SEO'er te zijn aangenomen als redacteur.

De redacteur, waarvan gemeld wordt door een andere redacteur, dat hij nog niets verkeerd heeft gedaan, laat op zijn weblog weten hoe hij over DMOZ, Google etc. denkt. Hoe leuk je spammen kunt met een paar bijeen geraapte domeintjes die een verwijzing hebben in de DMOZ.

Quote van zijn weblog:

"Mijn nieuwe DMOZ hobby"

Lachen, zojuist 60 verlopen domeinen geregistreerd die nog wel een DMOZ vermelding hadden. Morgen als ze geactiveerd zijn redirect ik ze allemaal naar één van mijn scrapersites en dan maar afwachten.

Met 60 DMOZ vermeldingen moeten er toch wat leuke rankings ... etc.

Eea. heb ik gemeld aan een redacteur van DMOZ. Die zegt de zaak onderzocht te hebben en er is "niets aan de hand".

Jaja, lache joh...

Belanrijke toevoeging:

Laat ik erbij vermelden dat ik een discussie gehad heb met een redacteur van DMOZ over het verval van de directory en enkele misstanden. Daarbij werd mij door deze redacteur gezegd dat er niets aan de hand was, wel moest ik op mijn tellen passen om niet nog een aanmelding te doen bij de directory. Dat kon als spam worden opgevat.

Uh ...??

Nou... dat zit zo:

Door een redacteurtje (lang zat hij er waarschijnlijk nog niet) werd mij een hele tijd geleden geadviseerd dat als een aanmelding binnen 3 maanden niet was gehonoreerd, ik die aanmelding dan maar weer opnieuw moest doen. Mocht dan toch nog blijken dat voor die categorie mijn site niet opgenomen werd, kon ik het simpelweg in een andere proberen.

Dat blijkt dus niet te mogen! Maar ja, je denkt dan 'och een redacteur zal het toch wel weten'. Naief, zeer naief van me. De bewuste redacteur blijkt namelijk van toeten noch blazen te weten en een zéér slecht advies te hebben afgegeven. Je mag je site niet in meerdere categorien aanmelden, ook al zie je dat je concurenten wel in meerdere categorien zijn opgenomen. Doe het dus niet!

Wat mag dan wel?

60 domeinen opkopen die nog steeds vermeld staan in de directory en daarvan flink profiteren. En als je handig genoeg bent, wordt je ook nog eens redacteur. :(

Oh en uh, hoelang denk je dat je daar van kunt genieten, hé Ulco?

Spamreport verzonden naar zowel de NL als ook de internationale sectie.

Lache joh.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws