SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

DMOZ bedrog 2 - Kort zoekmachine nieuws(8  aug. 2006)

Gezwam in de ruimte van een redakteur die DMOZ misbruikt.

Tonnie Tegenterreur ... Woehahahaa.

U herinnert zich mijn aanklacht nog tegen een DMOZ redakteur die openlijk spamt? Nee? Ik zal het u in herinnering brengen. Een redakteur van DMOZ, een redelijk nieuwe ook nog, geeft op zijn weblog openlijk toe te spammen met domains die hij opgekocht heeft omdat zij nog een DMOZ vermelding blijken te hebben.

Ja, hij spamt openlijk, hij geeft toe zich met spam praktijken bezig te houden en dat terwijl hij openlijk iedereen die hij te pakken kan krijgen aanklaagt. Foei gij stoute spammer. Hij lacht zich een ongeluk als op basis van zijn rapportjes websites uit de index van Google verwijderd worden. Ongerijmd zijn dan toch de praktijken die hij er zelf op nahoudt.

Nu komt een weerwoord. Maar het enige dat hij weet te vermelden is mijn 'autoritaire' houding op een forum waar hij ook aan deelnam onder het pseudoniem Jammer. En daarnaast nog een 5 tal vermeldingen die mijn website in DMOZ heeft, dat mag volgens hem niet.

Wel, ik heb nieuws voor je, dat mag wel. Het zijn allemaal passende categoriën, zowel in het Nederlands als in het Duits. Ik bevind mij daarbij in prima gezelschap voor wat betreft meerdere vermeldingen en er zijn er zelfs nog veel meer zeer relevant en absoluut niet "spammy".

Even een lijstje:

  • CNN met welliefst 13 vermeldingen
  • Herald Tribune Kijkt u daarbij even naar het domain van de International Herald Tribune, 'iht.com'. Ik heb ze maar niet geteld.
  • Oh en nog een leuke: Google U raadt het al...
  • Deze mag dan zeker niet ontbreken: Yahoo
  • En omdat ze zich anders misschien gepasseerd voelen: MSN
  • ... etc.

Maar wellicht, omdat een quote uit mijn artikel wordt aangehaald, is het geheel van toepassing op het feit dat ik een waarschuwing geef niet in allerlei categoriën een vermelding aan te vragen. Dit, mijn beste, heeft er mee te maken dat me dat verteld werd door een redakteur die van toeten en blazen ... enfin vult u zelf maar in.

Maar blijkbaar mag je wel domains opkopen die nog een vermelding in DMOZ hebben, ook al zijn dat er 60 en daar leuk mee spammen. Dus, allemaal als de donder domains opzoeken die nog een vermelding in DMOZ hebben en die vrij zijn of gaan komen. En dan lachen joh!

Als het enige verweer dat je kunt voeren, mijn veronderstelde autoritaire houding is en de 5 vermeldingen in de directory, is dat een enorm zwaktebod. Maar ja, wat kun je hier eigenlijk nog tegen inbrengen!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws