SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Bigdaddy een Google update of geen update? (26 jan. 2006)

Bigdaddy update - verfijning structuur?

Al een paar dagen zijn er verschuivingen te zien, hiervan maakte ik op 17 jan. al melding in: Het eerste teken van leven in 2006.. Daarbij gaf ik reeds aan dat de verschuivingen, te wijten zouden kunnen zijn aan: "Zelf voel ik meer voor de stelling van Matt Cutts, dat het een gevolg, danwel vervolg is van Jagger en dat nu pas doorzet. Google zou de update tijdelijk bevroren hebben om tijdens de eindejaarsverkopen niet al te veel tumult teweeg te brengen."

Op zijn blog bevestigt Matt Cutts nu dat er inderdaad het eea. verschuift, maar dat het niet echt een update te noemen is. Men heeft verfijningen aangebracht aan algoritmes, structuur en het gebruik van de data binnen een datacentrum. Het datacentrum dat de nieuwe resultaten laat zien is: Google datacentrum 66.249.93.104.

Op de vraag wat er nu nieuw is aan de resultaten en het datacentrum dat als naam "bigdaddy" meekreeg, antwoord Matt Cutts: " It has some new infrastructure, not just better algorithms or different data. Most of the changes are under the hood, enough so that an average user might not even notice any difference in this iteration."

De gemiddelde gebruiker zal weinig verschil zien in de resultaten op het nieuwe centrum, maar de voortekenen die zich overal in Google's resultaten laten zien, waren zeer zeker overduidelijk!

Het ontbreken van de cache, het wederom verhoogde aantal resultaten bij diverse zoekacties en het verschuiven van resultaten in het algemeen, gaf bij velen de aanleiding te denken aan een nieuwe update. Mogelijk zelfs een vernieuwing van de Page Rank, die binnen nu en niet al te lange tijd zal plaatsvinden.

Over het hoe en wat "bigdaddy" is en ons zal brengen, houd ik u op de hoogte.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws