SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

2006 het eerste teken van leven. (17 jan. 2006)

De eerste posting van 2006.

De reuk van oliebollen en dennenaalden vertrekt langzaam en alles krijgt weer z'n normale gang van zaken. Nou ja normaal, het nieuwe jaar is al weer ruim 2 weken oud en dit is pas de eerste posting. Ik had me voorgenomen om minstens elke week een stukje te schrijven, maar het ontbrak me simpelweg aan tijd. Als de rest van het jaar zo blijft, dan belooft dat wat.

De afgelopen tijd is er nogal wat gebeurt bij de zoekmachines. Google heeft er een hoop nieuwe functies bij, waarvan ik me van sommigen toch wel afvraag of ze wel nut hebben. Maar goed, dat zal de toekomst wijzen.

Jagger update analyse?

In de laatste weken van het vorige jaar heb ik getracht "Jagger" (de update in Google) te doorgronden. Veel kans daartoe was er niet, niet alleen door al het feestgedruis, neen, het rommelt inmiddels alweer voor waar het de resultaten betreft. Of het een nieuwe update is, daar wordt nog aan getwijfeld. Sommigen zeggen dat er in Jagger iets fout gegaan is, anderen wederom beweren dat het de naweeën zijn.

Zelf voel ik meer voor de stelling van Matt Cutts, dat het een gevolg, danwel vervolg is van Jagger en dat nu pas doorzet. Google zou de update tijdelijk bevroren hebben om tijdens de eindejaarsverkopen niet al te veel tumult teweeg te brengen.

Hoe het ook zij, tijdens de weken voor kerst en tot en met oud en nieuw, bleven de resultaten vrijwel gelijk. In de eerste week van dit jaar verschoof eea. weer flink en vertoonden de resultaten bij het zoeken op domainnaam weer de zeer hoge aantallen treffers. Hierover berichtte ik al eerder, zie: Merkwaardige teller tijdens Google update Jagger.

Nu, sinds een paar dagen is eea. weer op een "normaal" niveau.

Net als het dagelijks leven.

Oh ja... Kan 't nog?

Een goed, gelukkig, gezond en vruchtbaar 2006 gewenst!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws