Nieuws over spiegels en glas

 • January, 2009
 • Agenda glasbeurzen en tentoonstellingen 2009

  Volgt u de ontwikkelingen op glasgebied op de voet? Glasenthousiast of beroepshalve geïnteresseerd?

  Wellicht dat een bezoek aan de diverse tentoonstellingen en exposities in binnen- en buitenland uw hart sneller doet kloppen als het gaat om glas.

  Read More

 • October, 2008
 • Innovatie Award Glas 2008

  Innovatie award - 2008De Glas Award wordt toegekend door het GBO en richt zich op het gebruik van vlakglas in het interieur en/of exterieur waarbij gelet wordt op innovatie in productontwikkeling en toepassing.

  De 'Innovatie Award Glas' voor 2008 werd uitgereikt aan Scheuten Solar Glass.

  Read More

 • Het Kraanspoor wint de Glass Award 2008

  Kraanspoor, winnaar Glas award - GlassTec 2008Langs de kade van de Noordelijke IJ-oever staat één van de weinige overblijfselen van de rijke havengeschiedenis van Amsterdam: het Kraanspoor van de oude NDSM werf.

  Het eens zo trotse spoor voor de kranen van de werf, werd omgebouwd tot een in het oog springend gebouw. Het ontwerp van OTH Architecten is prachtig voorbeeld van hedendaagse industrieele vormgeving. De immense glazen gevel (een klimaatgevel met te openen ramen), is gemaakt door Brakel Atmos uit Uden.

  Het toepassen van vlakglas op deze wijze, de bereikte transparantie en bijzondere vormgeving, maken het gebouw tot een terechte winnaar van de Glass Award 2008.

  Read More

 • Wereldwijde vraag naar vlak glas stijgt naar $73 miljard in 2012

  Floatglas - vlakglas
  Vlakglas (float) in al zijn facetten (normaal vlak glas, gelamineerd, gehard, spiegelglas ...) zal in 2012 een marktwaarde gaan bereiken van ca. $73 miljard.

  De wereldwijde vraag naar vlakglas zal per jaar met 5,5 % stijgen naar 6,9 miljard vierkante meter. De cijfers zijn berekend door 'The Freedonia Group', een onderzoeksburo in Cleveland, en bekend gemaakt in de studie 'World Flat Glass'.

  Read More

 • Agenda glasbeurzen en tentoonstellingen 2008

  Waar is de volgende vakbeurs waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glas worden gepresenteerd?

  Geïnteresseerd in glaskunst? Dan kunt u uw hart ophalen op de diverse tentoonstellingen en exposities in binnen- en buitenland.

  Read More

Page 9 of 10, totaling 46 entries