Zoekmachine optimalisatie nieuws archief

SEO Blog

Gewoon wat gedachten en mijn mening (alsof die er wat toe doet) over SEO "zoekmachine optimalisatie " en de branche.Nieuws archief 2009

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

De kredietcrisis en de ecommerce - Kort SEO nieuws (20 maart 2009)

Stijging in de online-verkoop ondanks de crisis.

Welke kansen kunt u pakken in een economisch wat mindere situatie? Is het werkelijk allemaal kommer en kwel wat ons te wachten staat, of zijn er ook positieve geluiden?

Iedere ondernemer denkt na over investeringen in een tijd waarin het allemaal wat minder gaat. Uitgaven kunnen nu eenmaal slechts 1x gedaan worden. Een nieuw gebied betreden, want voor veel bedrijven in Nederland geldt nog steeds dat zij géén, of slechts een als visitekaartje dienende website online hebben staan, roept bij velen de nodige vraagtekens en bedenkingen op.

Allemaal hebben we wel gehoord van de zeepbellen die zoals het hen betaamd, op korte of lange termijn uiteenspatten. Echter, zelfs in deze 'slechte' tijden zijn er meer en meer positieve geluiden te horen. De ecommerce doet het niet slecht, sterker nog, ze blijkt het beter te doen dan ooit te voren. Mensen zoeken en kopen meer en meer op het internet.

De cijfers:

Volgens een recent uitgevoerd onderzoek nam de totale omzet, van de online detailhandel, in 2008 met 24 procent toe en bedroeg in totaal 4,8 miljard euro.

Vanzelfsprekend steken daar de games- en consumentenelektronica met kop en schouders bovenuit. Zij boekten maar liefst een groei van 59 procent vergeleken met een jaar eerder. Ook andere segmenten doen het, door het meer en meer vertrouwd raken van de consument met het medium 'internet', steeds beter.

Per persoon werd door gebruikers van webwinkels liefst 16 procent meer besteed, met een gemiddelde besteed bedrag van 618 Euro. Bovendien neemt het aantal consumenten elk jaar alleen maar toe, 2008 alleen al was goed voor een groei van 1 miljoen extra klanten.

De hype voorbij:

Online bubbels zijn er nog genoeg, maar het internet is de hype al lang voorbij en er is een gezonde basis gelegd.

Alle tekenen wijzen erop dat ondanks een slechte economie en een 'somber' vooruitzicht, ook dit jaar weer een record bedrag zal worden geboekt. Sommigen berekenden dit zelfs op meer dan 6 miljard Euro, een groei van maar liefst 1,1 miljard ten opzichte van 2008.

Uw kansen online?

U als ondernemer zou daar, als u dat niet reeds op een goede wijze doet, gebruik van moeten maken. Uw presentatie op het internet kan een solide basis vormen voor uw bedrijf en zelfs het meeste rendement behalen. Dat hoeft nog niet eens met een online winkel te zijn. We hebben legio voorbeelden van ondernemingen die door hun presentatie op het net hun klantenkring duidelijk hebben weten te vergroten en hierdoor gezonde resultaten hebben geboekt.

Nu, zijn er de kansen om uw wijze van ondernemen eens tegen de loep te houden en uw investeringen te overdenken. Doet u er wel goed aan een nieuw pand te laten bouwen? Of is het misschien verstandiger om tegen een fractie van de kosten uw bedrijvigheid op het net uit te breiden en te verstevigen?

Als zelfstandige onderneming die het voor 99% moet hebben van onze online presentatie, boeken wij ieder jaar een hogere omzet en blijven de kosten beheersbaar.

Wij denken graag met u mee als eea. u aan het denken heeft gezet.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken onder: 0316-544487 of via: info@vision2form.nl.

SEO Nieuws archief 2009

SEO Nieuws

 

SEO nieuws archief - zoekmachine optimalisatie