SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Zoekmachines Google, Yahoo en Live in opspraak in India, om advertenties prenatale geslachtsbepaling - Kort SEO nieuws (16 augustus 2008)

Zoekmachines gedwongen reclame voor prenatale geslachtskeuze te verwijderen

In India heeft het hoogste gerechtshof, de Supreme Court, de zoekmachines Google, Yahoo en Live opgeroepen de reclame voor produkten en technieken die een prenatale geslachtskeuze mogelijk maken te stoppen.

Sinds 1994 zijn in India, methoden het geslacht te bepalen bij foetussen, verboden. Doordat jongens een hogere positie innemen in de maatschappij en dus 'belangrijker' worden geacht, worden er per jaar ca. 900.000 vrouwelijke foetussen geaborteerd.

Volgens de 'New York Times' blijven zoekmachines de reclame tonen, simpelweg om klanten op de Indiaase markt te bereiken. Een woordvoerder van Google geeft aan dat het bedrijf tot nu toe nog geen officieel schrijven van het Supreme Court heeft ontvangen waarin hen "gevraagd" wordt de advertenties te verwijderen. Men neemt de zaak echter zeer serieus en zal een verzoek zeer zeker zéér zorgvuldig bestuderen.

"We checken onze richtlijnen regelmatig en passen deze indien nodig aan om ze aktueel en effektief te houden." aldus Google.
De aanklager, Sabu Mathew George, die eea. in gang zette, stelt de zaken iets scherper:
"Deze bedrijven verdienen geld doordat ze de indiaase wet breken."

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws