SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Thuiswinkel.org onder vuur - Kort zoekmachine nieuws (23 juli 2008)

Thuiswinkel.org verspreidt malware - volgens Google

Werd Thuiswinkel.org reeds eerder kritisch bekeken in Kassa en enkele van haar leden in verbinding gebracht met slecht functionerende web-winkels en een daardoor rammelend keurmerk, verschijnt ineens in Google de website van de organisatie zelf als 'malware verdacht'.

Een keurmerk uitgeven is prachtig. Vooral als je dat als 'initiatief' doet en er totaal geen controle over de uitgifte van dit keurmerk aanwezig is geweest bij oprichting ervan. Het keurmerk is bij de consument redelijk, tot goed ontvangen. Dit neemt echter niet weg, dat ook hier wederom geen garantie gegeven is dat het bij de aangesloten leden daadwerkelijk om een goed functionerende winkel gaat.

Veel bij het keurmerk aangesloten winkels zijn goed en behandelen de klachten naar behoren. Ook hier zijn er zwarte schapen te vinden in de vorm van winkels die het daarmee niet zo nauw nemen en schort het aan de afhandeling cq. openheid van afhandeling, van de klachten.

Alsof de duvel ermee speelt, wordt nu ook in Google de organisatie (in de vorm van haar website) onder vuur genomen. Wat blijkt? Google heeft mogelijk 'malware' gevonden en waarschuwt voor het gebruik van de website 'www.thuiswinkel.org'.

Een slechte grap? Of toch een ontdekking van software die ongevraagd geïnstalleerd wordt om data te verzamelen of nog erger de software zelf ook nog eens te verspreiden door derden te infecteren?

Hoe het ook zij, Thuiswinkel.org heeft weer eea. aan poetswerk te doen om haar besmeurde blazoen op te schonen.

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws