SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google adwords spam is Google adwords SCAM!!! - Kort zoekmachine nieuws (25 maart 2008)

Google adwords email blijkt een SCAM!!!

Pas op voor een spammailtje dat lijkt verzonden te zijn van Google Adwords. Het is niet afkomstig van Google, maar van een chinees domain dat tracht inlogcodes los te krijgen!!!

Het bewuste mailtje landde vandaag ook bij mij in mijn email. In de loop van de jaren heb ik me gelukkig aangeleerd dergelijke emailtjes altijd zéér sceptisch te betrachten en nooit zomaar ergens op te klikken. Het lijkt verdacht veel op een mailtje afkomstig van Google:

Onderwerpregel: Update Your Billing Information

Dear Google AdWords Customer, Please sign in to your account at http://adwords.google.com/select/login , and update your billing information. ........

Door met de muis over de link te gaan zie je ipv. de eindbestemming op een legale server bij Google dat deze naar een chinees-domain voert: http://adwords. google. com. frje8fdj. cn/ select/ Login/

Het domain waar de klik uiteindelijk naar toe zal voeren is f r j e 8 f d j.cn en blijkt bij een check op whois.com wel uitermate dubieus:

Google adwords scam

Niet op klikken!

Vertrouw mailtjes die vragen om een wijziging van je account of anderssoortige gegevens nooit zomaar! Check eerst bij de officieele site!

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws