SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google heeft meer dan 1 biljoen unieke pagina's opgenomen in haar index - Kort zoekmachine nieuws (24 juli 2008)

Het web is groot, zéér groot

Google is een uitstekende zoekmachine, haar bots doorkruisen onvermoeibaar het wereld wijde web. Dat zelfs Google's medewerkers nog wel verbaasd kunnen opkijken, bleek wel toen de teller van het aantal unieke URl's opgenomen in haar databases, de 1 biljoen ( 1.000.000.000.000 ) passeerde.

Een bijna onvoorstelbaar getal. Hoe groot moet het werkelijke aantal pagina's wel niet zijn als zelfs Google toegeeft slechts een klein deel te hebben geïndexeerd en men schat dat het web met enkele biljoenen pagina's per dag groeit?

De stroom aan nieuwe pagina's die gegenereerd worden is schier oneindig. Vaak zal het daarbij pagina's betreffen die inhoud bevatten die of, reeds bestaat, of niet de moeite waard is om op te nemen. Toch blijft het een nauwelijks te bevatten omvang die het www heeft.

De rekencapaciteit van de systemen die Google tot haar beschikking heeft moet, gezien het feit dat men meermaals per dag grote delen van de reeds bekende pagina's opnieuw bezoekt om te zien of ze nog bestaan en/of gewijzigd zijn. Al deze data wordt dan opnieuw gewaardeerd en aan u voorgeschoteld op het moment dat u een zoekopdracht ingeeft.

Bron:

Google blog - 1 trillion unique URLs »»

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws