SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Adsense inkomsten - Up or down? - Kort zoekmachine nieuws (5 feb. 2008)

Verschuiving in inkomsten uit Adsense

In de Adsense markt is enige consternatie ontstaan doordat veel 'uitgevers' sterk ingeboet hebben aan inkomsten. Daartegenover staan de meldingen van een stijging voor waar het de inkomsten betreft. Velen vragen zich nu af waaraan die stijging, of daling zou kunnen liggen.

Welnu, Google introduceerde niet zo lang geleden een systeem waarbij ook op ads vertoond in inhoud van derden ( pagina's waarop google ads getoond worden ) geboden kan worden. Daarnaast hanteert Google nu een systeem waarbij het tracht te berekenen hoe effectief die ads zijn. Hoe hoger deze ads scoren hoe meer een bedrijf voor een klik op de advertentie moet gaan betalen.

Dit systeem maakt het voor bedrijven interessanter om op pagina's met goede relevante inhoud te staan waarbij ze er van uit kunnen gaan dat er ook daadwerkelijk leads of bestellingen - inkomsten, uit gegenereerd gaan worden.

Pagina's die slechts weinig tot geen relevante inhoud vertonen en slechts bedoeld zijn als 'teaser' (het verlokken van de bezoeker tot het klikken op ads) zullen het nu dus moeilijker gaan krijgen. Voor een bedrijf is het immers interessanter om echt geïnteresseerde bezoekers te verkrijgen dan die welke bijna geen andere keus hadden dan op een van de ads te klikken.

Indien u nu een sterke daling ziet in de inkomsten kan dat grof gezegd twee redenen hebben:

  • Uw positie in de zoekresultaten is gezakt, of,
  • uw site is niet interessant genoeg (meer) voor bedrijven, er komen geen goede leads - kopende bezoekers vanaf uw pagina.

Voor beiden is er slechts 1 oplossing; zorg dat uw site weer interessant wordt!

En dat niet alleen voor het genereren van inkomsten. ;)

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws