SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Webdesign bedrijfjes - goedkoop webdesign middels gratis CSS templates - Kort zoekmachine nieuws (23 nov. 2007)

Webdesign middels Free css templates.

De beschikbaarheid van Free CSS Templates (leuk opgemaakte voorgebakken sites) is groot, zéér groot. Daar is ook niets op tegen. Zelfs niet als daar, door een zich 'respektabel' noemend webdesign bedrijf, gebruik van wordt gemaakt om een website vorm te geven voor haar klanten.

Sterker nog, we bieden zelf een paar css templates aan om snel en makkelijk een website te kunnen starten voor hen die niet zo ruim in de slappe was zitten. Vandaar ook dat we regelmatig eens kijken hoe ons pagina's het doen in de zoekmachines.

Een zo tussen plaats 20 en 25 schommelende positie bij de zoekterm CSS templates is lang niet slecht bij een aantal gevonden resultaten van ca. 17.7 miljoen.

Er is dus niets op tegen om hier gebruik van te maken. Een andere zaak wordt het natuurlijk als de webdesigner dergelijke templates nodig heeft omdat hij eigenlijk geen webdesigner is. Geen kennis blijkt te hebben van de techniek en zich zonder meer het werk van derden als zijn eigen noemt. Wat toch echt niet nodig is.

Er staat overigens duidelijk dat het werk gratis gebruikt mag worden, mits de link naar de website van de maker blijft staan. Alle templates zijn "Released for FREE under the Creative Commons Attribution 2.5 license". Zo valt er te lezen op de site van de maker.

Het enige dat daarbij gedaan moet worden is de link laten staan:

"All of the free CSS templates provided on this website are licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License, so they are free to use for both commercial and noncommercial purposes provided you link back to FreeCSSTemplates.org. For more information about this license, please click on the button below".

De bewuste designer noemt het botweg zijn/haar eigendom door er een copyright op te knallen en zelfs de link van de designer te vervangen door die naar hun eigen pagina.

Je valt dan wel heel erg door de mand als je naast een dertien in een dozijn webdesign, ook nog eens de originele titel van het kunstwerkje laat staan: CollectiveBlue by Free Css Templates

Maar wellicht dat de klant wel graag gevonden wordt op 'CollectiveBlue by Free Css Templates' in plaats van zijn werkelijke bedrijfsactiviteit.

Tips voor de designer:

  • Plaats een link terug naar de maker van de css template, hij verdient dat kleine beetje credit toch wel?
  • En doe iets aan de <title> van de pagina. Plaats daar liever de bedrijfsactiviteit van je klant!

Webdesigned u voorzichtig?

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws