SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google's nofollow is niet de oplossing? - Kort zoekmachine nieuws (16 jan. 2007)

Nu Google eindelijk actie onderneemt tegen spam in usenet komen de geluiden los!

In een verhitte discussie met een goede vriend die het introduceren van rel="nofollow" door Google als een ongewenste "alleingang" beschouwd, voor waar het het invoeren van elementen betreft, de standaard wordt hierdoor immers geschonden, blijkt het invoeren ervan op nogal wat weerstand te stuiten. En niet alleen van hem.

In reactie daarop kan ik slechts zeggen dat het dat wel is, een eenzijdige toevoeging, maar dat het W3C deze zaken niet naar behoren en in een 'normaal' tijdsbestek afhandelt. Wat blijft dan het alternatief?

Als alternatief blijft een realiteit waarbij spam de overhand gaat verkrijgen (als het dat in sommige gevallen al niet heeft!) en er voor jaren een onwerkbare situatie ontstaat.

Jarenlang is er gescholden op Google's (ogenschijnlijk) ongeïnteresseerde houding ten opzicht van spam reports. Nu het een eerste stap zet in de naar mijn mening goede richting, door het niet meer waarderen van links in usenet laaien de discussies alom op of Google niet beter de mirror van usenet kan laten vallen en de spam in Blog's moet gaan aanpakken etc.

Toegegeven, de mirror is de oorsprong van véél spam, maar Google groups is meer dan dat. Het geeft de mogelijkheid de vele groepen te doorzoeken en maakt het geheel, online bereikbaar. Voor mij een reden om de mirror van Google te accepteren.

De vele mirrors die slechts de content overnemen om hun eigen sitejes mee te vullen, net doen alsof de content aan hun site toebehoort, postings wijzigen en daardoor hele discussies uit hun context halen, vallen daar buiten!

Hadden we een 'ideale' wereld, dan hadden we geen spam, geen Google en geen zorgen. Helaas zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben en het moeten doen met de middelen die ons geboden worden om spam te bestrijden. Ook als dit niet ideaal is!

En link spam is inderdaad slechts een klein onderdeel van de vele spam die in usenet gedropt wordt, maar het is een begin.

So, spread the word: Link spam on usenet is useless!

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws