SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

De Telegraaf SEO-technisch niet zo braaf - Kort zoekmachine nieuws (14 aug. 2007)

De Telegraaf maakt er een potje van en spamt dat het een lieve lust is.

Soms heb je van die momenten dat je denkt, 'o even kijken hoe zij dat doen' en dan val je bijna van je stoel van verbazing als je de broncode van de site, in dit geval dus de website van 'De Telegraaf', bekijkt.

Spam, zoveel zoekmachine-spam .....

Je zou het niet verwachten, maar blijkbaar denken ook grote jongens dat ze in de jungle van de zoekmachineresultaten beter af zijn als ze spammen. Spammen met alle mogelijke middelen en leven volgens het motto: 'als we het dan toch doen, ook meteen maar goed'.

Véél, zeer veel grote websites die toch van alle kanten links verkrijgen, de beschikking hebben over reclame-budgetten waar u en ik alleen over kunnen dromen en die de "betere-" adviesbureau's in zouden kunnen schakelen blijken stuk voor stuk terug te vallen op goedkope trucjes.

De meta-tags worden massaal misbruikt en als de bekende tags niet voldoen, maken we er zelf wel eentje. En o ja, als dat nog niet genoeg is, schrijven we toch een hele bult keywords in de remarks ....

Zoekmachine spam in De Telegraaf: Zoekmachine spam in broncode van de Telegraaf
Klik voor een vergroting.

Vanzelfsprekend kunt u ook zelf op onderzoek uitgaan en eens kijken wat anderen doen, hoe zij hun site opbouwen en welke technieken er gebruikt worden. De broncode van een pagina is met Internet Explorer te bekijken met 'rechtermuisknop klik' menukeuze 'bron weergeven'. In FireFox werkt dit hetzelfde, alleen kiest u nu uit het menu 'Paginabron bekijken'.

Wij stellen ons de vraag; "Wanneer bemerkt een zoekmachine als Google dit en wat doen zij daar dan aan?"

Optimaliseer en codeer voorzichtig! ;)

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws