SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Grey hat seo - black hat seo - Kort zoekmachine nieuws (28 feb. 2007)

Seo met een grijze hoed, een zwarte hoed - is het wit dan goed.

Ik zou het haast niet als 'kort zoekmachine nieuws' kunnen betitelen, eerder als een stekeligheid. Stekeltjes en prikjes die ik graag uitdeel. :)

Wat is nou zwart of wit of een gebied in het midden, dat we dan maar grijs noemen?

Als uw opvoeding deugde, werd u beslist het verschil daartussen duidelijk gemaakt. Iets is geoorloofd of niet, er is geen 'ja maar het is niet zo erg dus het is minder erg' er is geen grijs gebied, slechts een zone waar u niet betrapt wordt.

Zo ook voor de SEO. We kennen daarin de begrippen:

  • White hat - zij die op een wit paard de zonsopgang tegemoet rijden met een rein en gesteven geweten.
  • en natuurlijk Black hat - de boze boze boef die ten koste van alles en iedereen zijn grijnzende tronie laat zien.

Maar wacht, daar is nog zoiets als 'we weten niet precies hoe het zit, dus noemen we het maar grijs'. Et voila, de 'Grey hat' seo'er is geboren.

Fijn, allemaal leuk en aardig, maar die 'Grey hat' is er niet. Hij weet dat hij het fout doet, weet dat dat wat gedaan wordt eigenlijk niet door de beugel kan, maar doet het voorkomen alsof het allemaal niet zo zwart wit gezien moet worden, immers, SEO is een groot grijs gebied. Toch?

Mis Een SEO'er weet precies (tenminste als hij weet wat hij doet en waar hij mee bezig is, anders kun je hem gewoon een prutser noemen) wat wel en niet mag. Dus hij tart het lot en is 'zwart van hoed', maar zolang hij niet gepakt wordt mag hij zich tooien met een 'grijs' model.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws