SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Grote najaars schoonmaak in de Google resultaten - Kort zoekmachine nieuws (3 dec. 2007)

Google houdt een najaars schoonmaak?!

Waar de meesten het nieuwe jaar graag beginnen met een grote schoonmaak, doet Google dat nu al vast om fris en vrolijk het nieuwe jaar binnen te kunnen stappen.

Aangekondigd was de schoonmaakactie die nu schijnt plaats te vinden niet echt direct. Voortekenen waren er legio. Matt Cutts die op zijn blog eea. aanzwierde door te wijzen op 'betaalde links'. Links waar u en ik voor zouden moeten betalen om op goed scorende pagina's / directory's gelinkt te mogen worden en zo zelf te stijgen in de resultaten.

De eerste veeg gaf Google een paar maanden geleden. Enkele tientallen directory's die links verkochten verdwenen plots uit de resultaten, met de nodige gevolgen voor pagina's die daar vermeld stonden. Schommelingen en een beetje oproer in de SEO-gelederen (welke dat dan ook zijn mogen).

Nu zet de schoonmaak naar mijn waarnemingen pas goed door. Aantallen resultaten voor zoekopdrachten dalen sterk of (afhankelijk van keyword) zelfs dramatisch. Waar eerst vele miljoenen resultaten verschenen wordt nu nog slechts een magere afspiegeling daarvan vermeld.

Een verder teken is de 'ogenschijnlijke' verdwijning van veel directory sites die eerst de top van een groot aantal resultaten bevolkten.

Onderbuikgevoel? Trend? Ik gok op het laatste. Maar... we zullen zien.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws