SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Robots nocontent tag - Kort zoekmachine nieuws (3 mei 2007)

Robots nocontent tag sluit delen van de tekst uit voor de zoekmachines

Yahoo introduceert een nieuwe tag die inline (in de inhoud) gebruikt kan worden om delen daarvan uit te sluiten van opname.

Dit is een slechte zaak!

Naast dat het handig kan zijn om een deel als bijvoorbeeld een 'Advertentie blok' uit te sluiten van opname, zullen we een toenemend oneigenlijk gebruik gaan zien.

Een gebruik dat vooral door zich SEO'er noemende blaters zal worden gebruikt om een stuk tekst wel voor de bezoeker zichtbaar te maken, maar niet voor de zoekmachine. En dit keer nog een legaal stuk ook nog.

Waar kunnen we nu op gaan wachten en waarom is dat zo slecht?

Het wachten is nu nog slechts op SEO'ers die stukken tekst die u en ik wel in de pagina zien, onzichtbaar te maken / uit te sluiten voor een zoekmachine. Zij kunnen op deze wijze een pagina volproppen met keywords en er, om het niet te opvallend te maken, een stuk irrelevante tekst tussen plaatsen die voorzien is van een dergelijke tag.

De zoekmachines zien die tekst niet en waarderen zo de inhoud op een keyworddichtheid die er eigenlijk niet is.

Ergo: er wordt nog meer geschreven voor zoekmachines ipv. daadwerkelijk relevante inhoud te leveren.

In plaats van allerlei onzin te verzinnen als een nocontent tag voor een zoekmachine, ware het beter voor Yahoo, het algoritme zelf aan te pakken en te zorgen voor relevante resultaten!

Bron:

Searcheingineland

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws