SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Copyright en ongevraagd overnemen van teksten

Het neemt hand over hand toe en kent geen moraal meer. Zonder te vragen worden teksten en afbeeldingen van websites van derden overgenomen.

Soms zijn we hele zaterdagen kwijt aan het opsporen en stoppen van deze praktijken, u kunt zich voorstellen hoe frustrerend dat is en de antwoorden die men krijgt maken het vaak tot een zeer onplezierige exercitie. Van 'ik wist 't niet' tot aan bedreigingen aan toe trachten de betrapten zich in te dekken. Een veel gehoorde uitspraak is ook "Oh maar dat heeft mijn webdesigner gedaan, daar ben ik niet verantwoordelijk voor". Foutje! U als website eigenaar bent volledig verantwoordelijk voor de inhoud die erop staat. Of u dat nu weet of niet.

Waarbij de smoes 'ik weet 't niet' me toch wel enigszins zorgen baart als het werkelijk waar mocht zijn dat zelfs de eigenaar niet eens weet wat er op zijn website staat.

Velen trachten zich ook in te dekken met de smoes 'ja maar waar staat dat dan dat het copyright heeft?' Men vergeet daarbij echter 1 ding, iets dat gepubliceerd is verkrijgt automatisch copyright en dit hoeft niet nog eens expliciet vermeld te worden.

Er is niets mis met het plaatsen van een Quote ('kleine stukjes tekst') om deze te bespreken, te plaatsen bij een link etc. Zodra echter komplete stukken tekst, ja zelfs 'reclame slogans' zondermeer overgenomen worden, wordt er een grens overschreden. Die van het copyright.

Ook wij maken gebruik van teksten van derden, leren daarvan, gebruiken passages daaruit, reageren daarop, passen deze aan, voegen daar onze eigen inhoud aan toe en publiceren een nieuw geheel dat iets toevoegd aan datgene wat besproken wordt, interessant kan zijn of informatief. Er worden door ons geen teksten of inhoudelijke zaken zondermeer en/of ongevraagd, overgenomen! En die instelling verwachten we ook van onze bezoekers.

Stelt u zich eens voor hoe u het zou vinden als iemand uw winkel binnenloopt en zondermeer iets wegneemt! Hetzelfde doet u als u iets van onze site wegneemt zonder te vragen of dat wel mag!

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws