SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Adverteren op Google maps - Kort zoekmachine nieuws (24 jan. 2007)

Google biedt nieuwe advertentie mogelijkheid op Google maps.

Vanaf vandaag biedt Google een nieuwe advertentiemogelijkheid op Google Maps. Vanaf nu is het voor ieder bedrijf mogelijk een advertentie te plaatsen op Google Maps.

De plattegrond van Google maakt het mogelijk om te (lokaal) te zoeken naar bedrijven en instellingen bij u in de buurt. De gevonden bedrijven worden middels een ballonnetje weergegeven. Na een klik op een ballon naar keuze, opent een groter vak waarin de adres- en verdere gegevens van het bedrijf te vinden zijn.

Daarnaast biedt men nu de mogelijkheid om specifiek op een zoekwoord - zoekwoordcombinatie te adverteren. Hierbij wordt de advertentie anders en opvallender vormgegeven, als een klein vakje met een oranje e.

Een zoekopdracht op 'hotels' en als plaats 'amsterdam' bevat een aantal van deze advertentie's:

Google Maps biedt de mogelijkheid te adverteren
klik voor een vergroting

Klikken we nu op een van de vakjes, zal een groter vak openen en de adresgegevens van het bedrijf vertonen, een link naar de website daarvan en een logo.

Google Maps biedt de mogelijkheid te adverteren
klik voor een vergroting

Nadat men een account heeft aangemaakt via het bedrijfscentrum kan men zelf meer informatie, zoals contactgegevens, openingstijden en een commerciƫle boodschap weergegeven.

Deze nieuwe advertentiemogelijkheid geeft een betere mogelijkheid voor bedrijven om zich 'lokaal' te profileren en voegt bruikbare en relevante informatie toe aan de resultaten die Google Maps reeds biedt.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws