SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google koopt Doubleclick voor 3,1 miljard - Kort zoekmachine nieuws (15 apr. 2007)

Zoekmachine Google koopt advertentiebedrijf Doubleclick

Google heeft het Amerikaanse advertentiebedrijf DoubleClick voor 3,1 miljard dollar (2,3 miljard euro) overgenomen. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van het internetbedrijf.

Wie is Doubleclick?

DoubleClick is een advertentiebedrijf en marktleider op het gebied van advertenties op websites en zogenoemde pop-ups: advertenties die op sommige websites, al dan niet ongevraagd, in een nieuw venster verschijnen.

Het bedrijf heeft 1200 mensen in dienst en genereerde vorig jaar een omzet van 300 miljoen dollar. Tot haar klanten mag het bedrijven als MySpace en The Wall Street Journal rekenen.

Waarom koopt Google Doubleclick?

Met de overname wil Google zijn positie als online-adverteerder verder uitbouwen en de concurentie; Microsoft en Yahoo een stapje voor zijn. Beiden hadden ook belangstelling voor DoubleClick.

Of de overname economisch gezien een verstandige beslissing is geweest, gezien het enorme bedrag dat er voor Doubleclick is betaald en de te verwachten periode waarin deze investering zal moeten gaan worden terugverdient, valt nog te bezien. Markttechnisch gezien was het dat zeker! Zo blijft Google haar concurentie steeds een stap voor.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws