SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

GoMoPa spam ? - Kort zoekmachine nieuws (30 juni 2007)

Dreigbrieven als spam methode - GoMoPa spam

Wederom krijgen we een emailtje van een bedrijf dat nogal dreigend overkomt. Juridische stappen en onverkwikkelijke uitkomsten worden ons voorgehouden omdat we iets fout zouden hebben gedaan. Ja zelfs tot aan bedrog toe wordt ons blijkbaar voor de voeten geworpen.

De betreffende Gomopa spam:

Vorwurf des Betruges/Mitteilung in unserem Gomopa Insider-Forum

Sehr geehrte Damen und Herren,

zu Ihrer Firma .... .nl wurde uns mitgeteilt, dass Sie sich des Betruges schuldig gemacht haben.
Ein Gompoa-Mitglied hat uns das in der Rubrik Wirtschaftsbetrug gepostet.

Melden Sie sich bitte in unserem Insider-Forum gegen Wirtschaftsbetrug unter www.gomopa.net an und suchen Sie den Beitrag. (Am schnellsten nach .... .nl suchen)

Sollten Sie nicht umgehend Stellung dazu nehmen erfolgt Strafanzeige wegen Verdacht des Betruges bei Ihrer Polizeidienststelle.

Dieser Aufforderung sollten Sie unbedingt Folge leisten. Die Konsequenzen sind sonst unangenehm.

Hochachtungsvoll

Goldman Morgenstern Partners

Rechtsabteilung

+44 (0) 870 252 3600

Technische Info: info@ dedipower.com

???> Noch kein Mitglied? www. go mopa. net Das Wirtschaftsforum im Internet

Het bedrijf 'GoMoPa LLC' schijnt in Amerika - USA gehuisvest te zijn, stuurt emails in het Duits en heeft een duitstalig forum!? Om de bewuste posting met daarin de melding van bedrog te kunnen zien en erop te kunnen reageren, moet ik me aanmelden. Om lid te worden van het forum, moet je wel eerst even 29,90 Euro voor een halfjaar lidmaatschap betalen.

Als het dan zo erg is wat er gepost is, waarom moet ik me dan aanmelden op dat forum? Waarom moet ik daar voor betalen? Waarom stuurt Gomopa me geen emailtje met daarin de klacht zodat ik me direct kan verdedigen?

Bovendien is het opgegeven telefoonnummer en het emailadres, van het bedrijf Dedipower.com de hoster van de website van Go mopa. Waarom staat Gomopa's eigen emailadres en telefoonnummer er niet onder? Het staat wel als afzender vermeld en nog wel als afkomstig van de "rechtsabteilung". Helaas is het bedrijf blijkbaar niet in staat om een specifiek email-adres van die vermeende rechtsafdeling te geven en staat het info-adres als afzender in de email!

Mocht dit daadwerkelijk verzonden zijn door Gomopa, dan is het niets meer en minder dan een bedrieglijke email, met daarin zelfs een directe aanval jegens onze bedrijfsmoraal. En dat, valt onder de noemer smaad!

Spam om Gomopa te schaden?

Een en ander heeft echter meer de schijn van een aanval te zijn gericht tegen Gomopa of haar hoster. Waarschijnlijk opgezet door een boze client.

Hoe het ook zei, dit soort spam wordt door 'RATTEN' verstuurd!

TIP!

Mocht u zelf ooit een dergelijke email ontvangen, bedenk dan dat het veelal goedkope trucs zijn om u in de val te lokken. Hoe u kunt herkennen dat het om spam gaat is nagaan in Google of er meldingen van dergelijke mails gemaakt worden.

Zoek in dat geval op:

  • de naam van het bedrijf,
  • het onderwerp van de mail of
  • een zinsnede uit de email

Meer ontvangers van de Gomopa spam:

Onderzoek op internet leerde ons dat er meerdere bedrijven / instellingen dergelijke mails ontvangen hebben. Zo kreeg ook het duitse Everflux dezelfde mail en wordt ook op het forum van Abakus melding gemaakt van Gomopa spam.

GoMoPa geeft een reactie op de spam (2 juli)

Zoals reeds eerder aangegeven, had het er al alle schein van dat het om een mail ging die niet van Gomopa afkomstig was en kon zijn. Via het Gomopa forum geeft men nu een reactie op de spam-run.

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws