SEO - Webdesign nieuws 2007

Nieuws archief 2007

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google maps en beoordelingen van resultaten / bedrijven - Kort zoekmachine nieuws (14 nov. 2007)

Liegen en kwaadspreken als bedrijfsmiddel.

De maatschappij verloedert en dat dat steeds erger wordt merk je het eerst op het internet. Een medium waar nono's en ratten zich onbespiedt en anoniem wanen. Smaad, kwaadsprekerij en leugens om personen te kwetsen en de goede naam (ook van bedrijven) te beschadigen. Vuilspuiterij en bedreigingen zijn aan de orde van de dag.

Een branche waar het zo langzaamaan ook echt te gek wordt is die van het webdesign en vooral de tak SEO. Iedere gek met een pc en een 'snel rijk worden' mentaliteit begeeft zich, verstoken van ook maar een klein beetje kennis, op dit nog vrijwel onbeschermde gebied. Dat daar toch meer voor nodig is en men niet tegen kwaliteit op kan, klanten verliest en daardoor omzet, schiet dan blijkbaar bij deze groep nogal snel in het verkeerde keelgat.

Stomtoevallig beland ik bij een zoekopdracht in Google-maps weer bij de vermelding van ons eigen bedrijf en zie daar tot mijn verbazing een beoordeling staan.

Een beoordeling die, zo geeft de anonieme schrijver zich uit, geschreven is door een (ex)klant. U begrijpt al dat de beoordeling opzich niet zo positief was. Echter, de persoon (van de Brink) is ons totaal onbekend en ook een geval waarbij 1 van onze klanten zich van ons afgewend heeft omdat de site zo slecht en niet te vinden is.

Dergelijke beoordelingen komen voort uit slechts 1 ding angst en zijn een vorm van Rattengedrag van "vermoedelijk" een concurent die ons als een gevaar ziet en blijkbaar geen enkel ander middel in te zetten heeft dan leugens over onze activiteiten en werkwijze te verspreiden.

Beoordelingen over een bedrijf en de kwaliteit van haar werkzaamheden kunt u het beste verifiëren door de portfolio te bekijken en contact op te nemen met de klanten zelf. Vision2form heeft niets te verbergen, bekijkt u rustig onze Webdesign portfolio.

Deze onverkwikkelijke kwestie is gerapporteerd aan Google en zal door onze juridische afdeling worden bekeken.

Erger is echter het feit dat er een mogelijkheid bestaat om ongeverifieerde en anonieme berichten met leugens en smaad te publiceren op het platform van Google zelf! Blijkbaar heeft het misbruik ook bij Google een minder belangrijke rol gespeeld bij het overdenken van het concept 'beoordelingen in Google-maps'. Op deze wijze bieden zij zelf de mogelijkheid voor het moedwillig beschadigen en besmeuren van de goede naam van bedrijven. Een zéér slechte zaak.

Wordt vervolgd!

SEO Nieuws archief 2007

SEO Nieuws